Escaldes-Engordany

FEDA ampliarà la central de calor amb una plataforma al riu

El projecte permetrà doblar la capacitat de producció d’energia, actualment equivalent al consum de 740 llars

La central de FEDA a Escaldes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA ampliarà la central de la xarxa de calor i fred d’Escaldes-Engordany i, segons van explicar al Diari fonts de la companyia, el projecte preveu la construcció d’una plataforma sobre el riu, a tocar de la plaça dels Dos Valires. L’ampliació de les instal·lacions permetrà doblar la potència. Actualment, la central té una capacitat de generació de 7,4 GWh/any de calor i 5,1 GWh/any de fred, l’equivalent al consum de 740 llars.

La xarxa de calor i fred de FEDA a Escaldes té una longitud de poc menys d’un quilòmetre. Alimenta tres conjunts d’immobles en alçada amb múltiples habitatges, però arriba a altres edificis públics, com ara l’escola bressol i l’auditori del Prat del Roure. Un cop s’hagi acabat l’ampliació prevista, diversos blocs residencials del carrer Fiter i Rossell, ja preparats per connectar-s’hi, s’hi aniran embrancant de manera progressiva.

Els treballs s’allargaran entre sis i set mesos, segons les estimacions dels redactors del projecte. La data d’inici de les obres, però, encara s’ha de determinar, ja que dependrà del ritme a què avancin els tràmits.

Dimecres d’aquesta setmana va publicar-se al BOPA l’edicte, signat per la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, perquè se sotmeti a informació pública l’avaluació de l’impacte ambiental del projecte, així com d’altres documents annexos. El període d’exposició s’acabarà el 20 de març vinent, ja que té una durada de 15 dies. Durant les dues properes setmanes tothom podrà consultar el projecte al departament d’Urbanisme del comú i presentar-hi les al·legacions que consideri convenients. Acabat aquest període, el comú trametrà les al·legacions (o la notificació que no se n’han presentat) al ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, tal com estableix el reglament per a la realització de treballs o activitats que modifiquin l’estat actual del terreny. El projecte ja disposa d’un informe preliminar favorable del ministeri.

L’ampliació de la central s’emmarca en l’estratègia de FEDA per diversificar les fonts d’energia, promoure la producció nacional i frenar l’augment de la dependència dels mercats exteriors.

En aquest sentit, la societat ja disposa de l’estudi de viabilitat de l’ús de l’aigua termal d’Escaldes com a font d’energia. Aquest projecte, però, no depèn només de FEDA: qui té l’última paraula sobre l’ús de l’aigua termal a la parròquia és el comú, ja que n’és el titular.

EL PROJECTE

1 AMPLIACIÓ DE LA CENTRAL DE CALOR I FRED

FEDA ampliarà la central de la xarxa de calor i fred d’Escaldes. El projecte preveu la construcció d’una plataforma sobre el riu. Les obres s’allargaran entre sis i set mesos.

2 LA CAPACITAT DE PRODUCCIÓ ES DOBLARÀ

La central té una capacitat de producció equivalent al consum de 740 llars. L’ampliació de les instal·lacions permetrà doblar-la. Diversos edificis de Fiter i Rossell podran connectar-se a la xarxa.

3 PENDENTS DE L’INFORME AMBIENTAL

L’avaluació de l’impacte ambiental del projecte s’ha sotmès a informació pública. Les al·legacions poden presentar-se al departament d’Urbanisme del comú d’Escaldes.

tracking