Canillo

Cent euros per aparcar més de 48 hores a Canillo

L’increment del preu de la sanció, que fins ara era de sis euros, té com a objectiu prevenir els “abusos” d’alguns conductors

Zona blava a Ransol, en una imatge d'arxiu.COMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo va aprovar ahir apujar la sanció per aparcar el cotxe al mateix lloc durant més de 48 hores de sis a 100 euros. L’increment de l’import de la multa, del 1.566,5%, vol ajudar a prevenir els “abusos” d’alguns conductors, segons va afirmar el cònsol major, Jordi Alcobé, en la roda de premsa posterior al consell de comú. L’equip de govern considera que la norma actual, vigent fins que la setmana que ve es publiqui al BOPA la nova ordinació, era poc dissuasiva i, per aquest motiu, ha decidit endurir-la.

En la sessió d’ahir també va anunciar-se que el pont tibetà de la vall del Riu obrirà la temporada dijous 28 de març, un mes abans que l’any passat. Ho farà amb unes tarifes més cares. Les entrades s’incrementaran un euro els dies de temporada baixa i dos euros del 29 de juliol a l’1 de setembre, període de màxima afluència a l’equipament. Així, el preu per accedir al pont tibetà tindrà un cost de 14 euros en temporada baixa i de 15 euros en alta. El paquet que inclou la passarel·la i el mirador del Roc del Quer se situarà en 16,5 euros en dies de menys ocupació i de 17,5 euros en dies de previsió de més visitants.L’accés al mirador continuarà costant cinc euros.

Després del període de Setmana Santa i fins al maig, la instal·lació només obrirà el cap de setmana. El mirador, d’altra banda, serà gratuït durant els dies de Setmana Santa i tornarà a ser de pagament a partir del final d’abril.

Per què el comú ha decidit aplicar aquest increment a les tarifes del pont tibetà? Entre els motius que va assenyalar Alcobé hi ha l’augment general de l’IPC i, en particular, dels costos del servei d’autobús per accedir a les atraccions, subvencionat pel comú, la incorporació de més personal laboral durant la temporada alta d’estiu i les inversions fetes a l’atracció per la corporació per millorar l’experiència dels visitants, com ara la construcció de la cafeteria. Una altra de les raons que va apuntar el cònsol major és la voluntat de “revalorar” la infraestructura, que des que va inaugurar-se ha atret uns 150.000 visitants cada any.

Una de les novetats més destacades de la temporada d’estiu del pont tibetà serà l’activitat de salt amb corda elàstica. Alcobé va explicar que el contracte s’adjudicarà a una empresa externa per un període de 10 anys, amb la possibilitat de prorrogar-lo cinc anys. “Es tracta d’una activitat de risc que requereix inversions importants en material”, va recordar el mandatari.

En la roda de premsa el cònsol major va afirmar que el comú s’està plantejant d’obrir les instal·lacions tot l’any, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Allargar el període d’activitat permetria treure encara més rendiment d’un equipament que l’any passat va generar 700.000 euros de benefici per al comú, comptant-hi, això sí, els ingressos per la venda d’entrades per accedir al mirador del Roc del Quer. I la demanda no decreix, va assegurar Alcobé.

tracking