Andorra la Vella

El comú facilita la rotació a Prada Ramon amb més zones taronja

La corporació elimina places de càrrega i descàrrega, exclusives per als vehicles de serveis, per afavorir l’estacionament de curta durada i el petit comerç

Un aparcament de zona taronja amb motos al fons.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella ha implantat diversos canvis en els últims dies a les zones d’aparcament de Prada Ramon, amb l’objectiu d’afavorir el petit comerç i facilitar els estacionaments de curta durada a visitants i veïns, segons va assenyalar ahir en un comunicat. És per aquesta raó que s’han reordenat una desena de punts de les zones d’estacionament del barri, on s’han habilitat més places per a motos on no n’hi havia i s’han pintat més zones taronja (és a dir, d’estacionament comercial, tot i que també en poden fer ús els vehicles de serveis) en detriment de les àrees de càrrega i descàrrega, exclusives per als vehicles de serveis i marcades amb línies de color groc pintades a terra.

A més, a les zones taronja de tota la parròquia s’ha ampliat el temps d’estada de 20 a 30 minuts d’estacionament màxim. El canvi vol facilitar els estacionaments de curta durada en un dels barris amb més múscul comercial de la capital.

Alhora, també a Prada Ramon el comú ha habilitat un nou punt d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, on tothom que disposi de l’acreditació oficial pertinent podrà aparcar durant un màxim de dues hores. Aquest espai està situat entre els números 27 i 29 del carrer de l’Aigüeta.

En alguns punts on l’estacionament no està permès fins ara, com ara al número 16 del carrer de l’Aigüeta, just al davant de la central de Correos, s’han retirat les jardineres i s’han habilitat àrees d’estacionament taronja. Les jardineres s’han recol·locat al carrer Callaueta, d’ús exclusiu per als vianants.

En total, la corporació ha creat 59 places d’estacionament per a motos, 12 per a cotxes en zona comercial i una d’exclusiva per a persones amb mobilitat reduïda. Els carrers on s’ha intervingut són l’Aigüeta (als números 12-14, 16-20, 22-26 i 27-29), Joan Maragall (15 i 23) i la Sardana (11-13).

A la meitat del mandat anterior el comú també va fer canvis a les zones d’aparcament del barri. L’aleshores cònsol major, Conxita Marsol, va potenciar la càrrega i descàrrega i els estacionaments comercials amb limitació temporal en detriment de les places de zona blava. L’objectiu de les mesures era potenciar els espais comercials, incentivar la rotació de vehicles i evitar la sobreocupació de la via pública. La decisió d’eliminar les places de zona blava va estar motivada pel fet que el comú va adonar-se que eren utilitzades, sobretot, per veïns de Prada Ramon i les persones que hi treballen per deixar-hi el vehicle al llarg del dia.

La reordenació de l’estacionament va avançar en paral·lel a la pacificació del barri. La transformació de Callaueta en un carrer exclusiu per a ús dels vianants va tenir efectes palpables de seguida. No tan sols va beneficiar els que es desplacen a peu per la ciutat. També va contribuir a portar més clients, tant gent del país com estrangers, als bars i restaurants. L’augment de l’afluència de visitants va impulsar, alhora, l’obertura de més negocis en un carrer on hi havia hagut una alta densitat de trànsit.

ELS CANVIS

1 MÉS PLACES DE ZONA TARONJA I MENYS DE GROGA

El comú ha pintat més zones taronja en detriment dels espais d’estacionament de càrrega i descàrrega (zona groga), de què només poden fer ús els vehicles de serveis.

2 L’OBJECTIU, AFAVORIR EL PETIT COMERÇ

Les mesures impulsades pel comú volen afavorir el petit comerç i facilitar els estacionaments de curta durada tant per als visitants com per als veïns, segons va assegurar la corporació.

3 UN NOU PUNT PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT

La corporació ha creat una nova plaça per a persones amb mobilitat reduïda entre els números 27 i 29 del carrer de l’Aigüeta. S’hi podrà aparcar fins a un màxim de dues hores.

LA PLAÇA PER A MOBILITAT REDUÏDA A DOCTOR MOLINES

El comú no tan sols ha fet canvis en els aparcaments a Prada Ramon. A part d’ampliar el temps màxim d’estacionament de 20 a 30 minuts a totes les zones taronja de la parròquia, també ha traslladat un punt d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda que hi havia a l’altura del número 28 de l’avinguda Meritxell, que ha canviat al carrer Doctor Molines, a escassos metres de distància. El canvi permetrà que els usuaris puguin entrar i sortir del vehicle amb més seguretat, ja que la zona on hi ha ara aquesta plaça d’aparcament és més espaiosa. En aquest punt del carrer Doctor Molines també s’ha creat una zona de càrrega i descàrrega, d’ús exclusiu per a vehicles de serveis i, per tant, tancada a la resta de vehicles. L’espai permetrà donar servei als transportistes que treballen per als establiments de la zona, amb una alta densitat de comerços, restaurants i hotels, entre altres negocis. D’altra banda, a l’espai que ha quedat buit al número 28 de l’avinguda Meritxell s’ha emplaçat una parada per a taxis, segons va informar ahir el comú.

tracking