Cultura

Alexandra Baró i Clàudia Giró, guanyadores del concurs de màscares

El lliurament dels premis es va celebrar a la sala Sergi Mas de Sant Julià i va acollir unes cinquanta persones

Participants premiades al concurs de máscares de Sant JuliàComú de Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala Sergi Mas de Sant Julià de Lòria va acollir el cap de setmana el lliurament de premis del primer concurs de creació de màscares. Aprofitant que el recinte acollia des del passat 26 de gener l’exposició 'Darrere la Màscara', que va tancar les portes aquest 2 de març, es va convocar un concurs a l’Escola d’Art amb un termini de temps d’aproximadament un mes per presentar les creacions dels alumnes.

En la primera categoria de joves i adults el primer premi va ser per Alexandra Baró, que va rebre 500 euros i el reconeixement de l’artista Nacho Rovira, autor de les màscares de l’exposició que s’ha compromès públicament a incorporar la màscara guanyadora a la mostra per exposar-la més enllà de les fronteres andorranes.

Cristina Rodríguez i Mònica Armengol van quedar segona i tercera respectivament i van rebre un lot de productes artístics. Per la seva banda, Pilar Montecino va ser distingida amb una menció del jurat integrat per quatre especialistes.

En la categoria d’infants, Clàudia Giró es va fer amb la primera posició, seguida de Maria Díaz i Chloé Rajadell. Totes tres van rebre també uns lots amb material d’arts plàstiques.

Segons la comissària de l’exposició Anna Mangot, “els criteris principals han estat la qualitat artística i també la portabilitat de la màscara”, ja que l’objectiu de la creació és que es pugui lluir a la cara sense caure. Totes les propostes –una vintena a parts iguals entre les dues categories- fan referència a diverses temàtiques com ara la natura, el món dels animals, la màgia, el còmic, el circ o la comèdia.

La cònsol menor laurediana, Sofia Cortesao, i les conselleres Teresa Areny, Judith López i Eva Ramos, van ser les encarregades de lliurar els premis en una cerimònia de poc menys d’una hora a la qual van prendre part mig centenar de persones.

tracking