La Massana

La majoria podrà aprovar contractes de 250.000 euros sense passar pel ple

Amb Seny afirma que no descarta emprendre accions legals contra la mesura

Sessió de consell de comú d'ahir.COMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de la minoria al comú de la Massana estudia emprendre accions legals contra la delegació de competències a la junta de govern per aprovar les contractacions administratives per quantitats de fins a 250.000 euros. El conseller d’Amb Seny Guillem Forné va afirmar en la roda de premsa posterior al ple d’ahir que el grup no descarta elevar una queixa al Tribunal de Comptes, tot i que tampoc descarta recórrer a “altres vies” judicials.

L’ordinació de funcionament del comú limita la capacitat de la junta de govern per aprovar projectes sense haver de sotmetre’ls a votació en consell a l’1% del pressupost de despeses. La xifra de 250.000 euros supera aquest percentatge, ja que el pressupost és de 20,3 milions d’euros, el 15% més que l’any anterior. El conseller de Finances, Agustí Garcia, va defensar la mesura, ja que, segons va argumentar, respecta els principis de la Llei de finances comunals del 2021, s’ajusta a la realitat econòmica actual i agilitza la gestió pressupostària.

Aquest és el motiu principal que va motivar el vot en contra de la minoria als comptes del comú. Un dels punts més importants del pressupost són les inversions en la xarxa d’aigua. El comú, de fet, ha aprovat un pla de mesures, inclòs en el marc pressupostari per als exercicis 2024-2027, dotat amb vuit milions d’euros per adaptar les infraestructures hídriques a les necessitats de la parròquia. La cònsol major, Eva Sansa, va explicar que en els propers anys caldrà desdoblar la xarxa, ampliar el sistema de telegestió, instal·lar reductors de pressió i activar captacions en desús, entre d’altres.

El total d’inversions per a aquest 2024 puja a 4.273.903 euros, el 18,6% més que l’exercici anterior. Pel que fa al desviament, serà finançat a través de diverses partides plurianuals, la primera de les quals se situarà en un milió d’euros. Altres inversions importants es destinaran a canalitzar el riu de les Claperes i de la zona del Cap del Carrer de la Massana i els projectes d’embelliment i conservació del patrimoni cultural dels nuclis antics de la parròquia.

A la resta d’apartats del capítol de despeses s’aposta per “la contenció i la racionalització”, segons va assegurar Garcia, amb un augment dels salaris d’acord amb l’IPC i amb quatre noves contractacions per reforçar la plantilla del comú.

En la mateixa sessió també van aprovar-se els crèdits reconduïts de l’anterior exercici, per un import de 4,1 milions d’euros, i va donar-se llum verda al desenvolupament de dos plans parcials urbanístics.

tracking