Encamp

El comú incrementa en tres milions d'euros el pressupost d'aquest any

L’oposició hi vota en contra perquè considera que no es fa prou en habitatge

Sessió de comú d'Encamp.Comú d'Encamp

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El pressupost del 2024 de la parròquia d’Encamp creix en uns tres milions d’euros respecte al de l’any passat. Enguany, l’administració preveu un import de 37,5 milions d’euros, dels quals 10 aniran destinats a diversos projectes, com el casal de la gent gran, l’embelliment d’avingudes o la millora de la xarxa d’aigua. Així es va aprovar durant la sessió de comú, que va tenir lloc durant la tarda d’ahir. “Aquest pressupost és molt prudent perquè reduïm l’endeutament, inclòs en el marc pressupostari dels quatre anys, quedem amb una inversió de prop de 40 milions d’euros sense augmentar l’endeutament”, va explicar Laura Mas, cònsol major. La previsió és que l’endeutament per al 2027 sigui d’uns 16 milions d’euros, quan el 2011 era d’uns 39, segons dades de l’ens comunal.

L’oposició va votar en contra del pressupost perquè consideren que s’havia d’haver creat un departament exclusiu per tractar la problemàtica de l’habitatge. A Avancem creuen que la partida pressupostada de 50.000 euros per a ajuts socials en habitatge no contribuirà a reduir els alts preus que hi ha actualment i alhora opinen que tampoc servirà per facilitar l’accés a un habitatge digne. “Tècnicament és correcte, però políticament hi discrepem”, va manifestar Marta Pujol, líder de la formació Avancem, que va afegir: “Es podia haver reduït l’impost de transmissions patrimonials als habitatges que es destinin al lloguer, seríem partidaris de reduir-lo a la meitat, a l’1,5%”.

L'OPOSICIÓ CARREGA CONTRA LES PARDINES

Al grup polític d’Avancem li preocupa que el comú intervingui a la zona de les Pardines per desenvolupar-hi el projecte de dinamització econòmica. Ahir a la sessió de comú van traslladar la seva inquietud i van retreure a l’equip de govern que en el programa electoral “van dir que no es tiraria endavant”, va comentar Marta Pujol. La cònsol major, Laura Mas, va asseverar que això no ho van dir i alhora va explicar que s’està estudiant quin projecte es pot executar per tal de buscar una “viabilitat, perquè no podem dependre de les pistes perquè aquest any no ha nevat, per exemple”, va afirmar Mas.

tracking