VIA PÚBLICA

Escaldes demana civisme a l'hora de llençar residus voluminosos

El comú recorda als veïns que no respectar la normativa pot ser motiu de sanció

Objectes dipositats incorrectament.COMÚ ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany va fer una crida a la col·laboració ciutadana i va reclamar als ciutadans respectar el procés d’actuació a l’hora de dipositar residus voluminosos d’ús domèstic a la via pública per a la recollida comunal. El comú va alertar que alguns veïns no informen prèviament a la corporació del dipòsit dels objectes a la via pública i que no es respecta l’horari de recollida que, segons ha recordat la corporació a través d’un comunicat, s’efectua els dilluns, dimecres i divendres de les 20 a les 22 hores.

La corporació va insistir que cal informar prèviament a l’hora de desfer-se d’un voluminós i va demanar que, si són transportables en vehicle privat, aquests es portin directament a la deixalleria d’Ensucaranes, oberta de dilluns a divendres de les 8 a les 13 hores i de les 15 a les 18 hores, o a la del Fener, habilitada els set dies de la setmana de les 7 hores a les 19.

Amb la finalitat “de redirigir la situació i augmentar la conscienciació, la corporació està marcant amb un adhesiu aquells residus que no s’han dipositat al carrer de manera adequada perquè el seu propietari el retiri del carrer i segueixi el procediment corresponent”, van informar. Si el propietari no se’n fa càrrec, aquests residus acaben sent retirats igualment “amb la voluntat de millorar l’estat i la salubritat de la via pública” amb el camió de servei de recollida comunal. Això, però, suposa un increment dels costos de recollida comunals i de les emissions de CO2, motiu pel qual el comú va fer una crida per sensibilitzar i conscienciar als residents.

El comú va recordar al comunicat que “la corporació té potestat per sancionar als infractors reincidents tal com recull l’ordinació vigent”, tot i que van assegurar que la intenció no és imposar multes.

tracking