ADMINISTRACIÓ

Andorra la Vella deixarà de cobrir la baixa laboral dels treballadors

Fins ara assumia directament el complement de baixa fins a arribar al 100% del salari. Després de constatar que aquesta pràctica no és correcta s’ha decidit suspendre momentàniament aquests pagaments.

El cònsol major, Sergi González en sessió comunalComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Andorra la Vella ha anunciat a travès d'un comunicat que realitzarà canvis en el sistema de pagament de baixes derivades per accident laboral als funcionaris i personal de caracter indefinit adaptant-lo a les recomanacions de l'informe del Tribunal de Comptes de l'exercici 2022.

Segons el comunicat, des de l’any 2013, quan es va rescindir el contracte que hi havia amb una empresa asseguradora, i fins a la data, el Comú estava assumint de manera directa el complement d’incapacitat laboral per accident laboral o malaltia laboral fins a completar el 100% del salari dels treballadors. Però després de constatar que aquesta pràctica no és correcta s’ha decidit suspendre momentàniament aquests pagaments.

En el comunicat s'explica queja s’ha començat a treballar en les bases d’un concurs públic per contractar una empresa asseguradora que presti el servei i, alhora, aplicar modificacions a l’ordinació comunal.

La mesura es pren arran del darrer informe del Tribunal de Comptes relatiu als treballs de fiscalitzaió de l'exercici 2022, on s'indicava que el procediment que aplicava el Comú no era l'adequat.

tracking