RETORN A LA NORMALITAT

El Pas recupera la normalitat després dels talls a la frontera

Els comerços, els més beneficiats per la regularització del turisme

Turistes al Pas de la Casa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerços del Pas de la Casa van viure el cap de setmana passatel retorn a la normalitat després dels bloquejos a la frontera gal·la per part dels agricultors francesos el cap de setmana del 26 i 27 de gener. El següent, el del 2 i 3 de febrer, va ser el primer amb les fronteres obertes, però la incertesa fins a l’últim moment per si tenien lloc nous bloquejos va provocar que alguns turistes anul·lessin el viatge al país.

El president de l’Associació de Comerciants del Pas, Òscar Ramon, va apuntar que el primer cap de setmana sense l’amenaça de talls va anar bé i que tot i tenir “una mica menys” d’activitat que altres anys, “estem contents per poder treballar tranquil·lament després de les mobilitzacions dels agricultors”.

El retorn a la normalitat va ser beneficiós sobretot per a les botigues, que són les que més ingressos reben del turisme francès de cap de setmana, que és quan baixen a comprar productes al Principat. Pel que fa al sector hoteler i de la restauració, durant els talls van indicar al Diari que no van veure la seva activitat rebaixada, i el cap de setmana també van poder operar amb normalitat i amb una bona ocupació.

Aquest fet ha alegrat els establiments comercials del Pas de la Casa, ja que venien d’uns dies complicats pel que fa a vendes per la impossibilitat de l’arribada dels compradors francesos.

tracking