Encamp

El judici dels contrabandistes omple la plaça dels Arínsols

La sàtira va fer befa de les principals figures de la política

Representació dels contrabandistes.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici dels contrabandistes del carnaval d’Encamp va omplir ahir un any més la plaça dels Arínsols i va deixar escenes plenes d’humor i comicitat. L’acte va començar pels carrers de la vida, amb la persecució de la colla dels contrabandistes. Després de diversos intents d’escapolir-se de la patrulla de carabiners espanyols, aquests van ser atrapats amb els farcells i portats a la plaça, on se’ls va sotmetre al judici.

Damunt de l’escenari, el protagonisme va recaure sobre el tribunal andorrà, compost pel fiscal i el jutge, i el gran advocat dels pobres, que representava l’excònsol menor, Jean-Michel Rascagnères, mentre que pel que fa al cap dels contrabandistes, el Sis Dits, va ser l’actual conseller comunal, Benjamí Rascagnères.

Amb aquests personatges en escena, va fer-se una versió encampadana de les cançons Yo te esperaré, de Cali i el Dandee, i Coti x Coti, del grup català The Tyets, que van exaltar temes relacionats amb la política parroquial, el comú i altres situacions d’àmbit social, com l’habitatge o l’augment del cost de la vida. També es va utilitzar l’humor per introduir al·lusions a figures polítiques com el cap de Govern, Xavier Espot, o la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. Després de diversos discursos satírics, el defensor del poble va convèncer el jutge perquè dictés l’absolució dels encausats.

tracking