Dimarts, 9 de abril de 2024

Encamp

El judici dels contrabandistes omple la plaça dels Arínsols

La sàtira va fer befa de les principals figures de la política

Representació dels contrabandistes.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici dels contrabandistes del carnaval d’Encamp va omplir ahir un any més la plaça dels Arínsols i va deixar escenes plenes d’humor i comicitat. L’acte va començar pels carrers de la vida, amb la persecució de la colla dels contrabandistes. Després de diversos intents d’escapolir-se de la patrulla de carabiners espanyols, aquests van ser atrapats amb els farcells i portats a la plaça, on se’ls va sotmetre al judici.

Damunt de l’escenari, el protagonisme va recaure sobre el tribunal andorrà, compost pel fiscal i el jutge, i el gran advocat dels pobres, que representava l’excònsol menor, Jean-Michel Rascagnères, mentre que pel que fa al cap dels contrabandistes, el Sis Dits, va ser l’actual conseller comunal, Benjamí Rascagnères.

Amb aquests personatges en escena, va fer-se una versió encampadana de les cançons Yo te esperaré, de Cali i el Dandee, i Coti x Coti, del grup català The Tyets, que van exaltar temes relacionats amb la política parroquial, el comú i altres situacions d’àmbit social, com l’habitatge o l’augment del cost de la vida. També es va utilitzar l’humor per introduir al·lusions a figures polítiques com el cap de Govern, Xavier Espot, o la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. Després de diversos discursos satírics, el defensor del poble va convèncer el jutge perquè dictés l’absolució dels encausats.

tracking