Encamp

La gent gran denuncia l'increment de quotes del centre esportiu

Els signants titllen de “desproporcionada” la pujada de les tarifes i exigeixen que es mantinguin les que hi havia fins ara

El conseller Nino Marot atenent els padrins a la plaça dels Arínsols.V. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova política de preus públics del comú d’Encamp ha posat en peu de guerra el col·lectiu de la gent gran de la parròquia. Ahir al matí un grup de padrins van fer arribar a casa comuna quaranta signatures de rebuig a l’increment de quotes als centres esportius per als majors de 65 anys. Els signants titllen de “desproporcionada” la pujada de les tarifes i exigeixen que es mantinguin les que hi havia fins ara (o bé que s’ajustin, si és convenient, a l’augment de l’IPC).

Els padrins asseguren que el grup a qui perjudica més l’increment tarifari és el dels que únicament assisteixen al gimnàs o a la piscina i no participen habitualment en activitats dirigides. Segons l’ordinació de preus públics per al 2024, aprovada al consell de comú del 27 de desembre, l’única modalitat d’abonament anual per als majors de 65 anys inclou les activitats dirigides i puja a 153,60 euros. Fins ara el passi costava 67,70 euros, sense incloure activitats dirigides.

Mentre atenien els periodistes a la terrassa del bar-restaurant Can Fontcuberta, just abans d’entregar el plec de signatures al comú, l’atzar va voler que el conseller responsable de la cartera d’Esports, Nino Marot, travessés la plaça dels Arínsols en direcció la casa comuna. Marot va tornar al cap d’una estona per atendre els padrins i defensar l’increment tarifari.

El conseller va recordar-los, d’entrada, que el comú no havia incrementat les quotes dels centres esportius des del 2007. Ni tan sols, va recalcar, s’hi havia aplicat l’IPC. Per tant, ara convenia actualitzar-les. Marot va defensar que, tot i l’aplicació de l’increment aquest any, els preus se situen “a la taula mitjana de la resta de parròquies”. El conseller, d’altra banda, va rebutjar la proposta, feta per algun dels padrins a títol personal, que els majors de 65 anys puguin accedir als centres esportius de franc. A Andorra la Vella, als Serradells, i a LAUesport, a Sant Julià de Lòria, l’entrada per a aquest grup d’edat és gratuïta. El mandatari va reiterar que les tarifes no cobreixen el cost real del servei i que aquesta diferència l’assumeix íntegrament el comú: “Està molt subvencionat. No són preus de mercat.”

Marot va assenyalar, a més, que en el darrer mandat el comú ha impulsat diverses inversions a les instal·lacions esportives. En total, la xifra s’eleva a quatre milions d’euros. D’aquests, 2,4 corresponen a l’ampliació del Complex esportiu d’Encamp. En aquest mandat, va afegir, el comú remodelarà els vestuaris de la piscina d’aquest equipament, hi habilitarà una sauna i també farà millores al gimnàs del Pas de la Casa.

Finalment, el conseller va recordar que el comú ajudarà totes les persones que puguin tenir problemes per pagar la quota. “Tothom qui ho necessiti pot accedir al departament de Social. Les portes són obertes. Ningú es quedarà sense fer esport per aquest motiu”, va afirmar.

L’increment de preus dels serveis del centre esportiu són generals i no només afecten el col·lectiu de la gent gran. L’abonament anual per a adults, que ara també inclou les activitats dirigides, abans costava 200,60 euros. Des del gener d’aquest any, 307, 20 euros. El passi per a dos adults ha passat de 334,20 a 491,20 euros; el primer dels dos paquets familiars (dos adults i un o més menors de 18 anys), de 384,50 a 572,80 euros, i, el segon (un adult i un o més menors de 18 anys), de 239,60 a 327,20 euros.

El comú també ha eliminat l’abonament trimestral per a adults, que incloïa activitats dirigides, i que tenia un preu de 140,90 euros. També ha suprimit els dos abonaments setmanals oferts fins ara, l’un adreçat a infants i sèniors (20,10 euros) i, l’altre, a adults (30,10 euros).

Pel que fa als abonaments mensuals, se n’ha incrementat lleugerament el preu. El passi per a adults general abans costava 33,40 euros, mentre que l’opció amb activitats dirigides pujava a 55,40 euros. Ara només es pot adquirir amb activitats dirigides, i s’enfila a 38,40 euros. Pel que fa a l’abonament mensual per a menors de 18 anys i sèniors, fins al gener costava 22,30 euros. Ara s’ha creat un abonament mensual només per a infants per 18,18 euros, i un passi per a majors de 65 anys, amb activitats dirigides, per 25,60 euros. L’abonament mensual per a joves d’entre 18 i 25 anys ha passat de 22,30 a 25,60 euros. Ara aquest tiquet també inclou activitats dirigides.

La resta de preus del centre esportiu, com ara les entrades de dia, s’han ajustat a l’increment de l’IPC.

tracking