Canillo

El comú intentarà evitar la via judicial en el conflicte per la concessió a Saetde

La corporació ha d’avaluar amb els juristes els arguments de la contesta d’Encamp

Laura Mas i, al fons, Jordi Alcobé.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo encara havia de valorar ahir la contesta negativa d’Encamp al recurs interposat al seu dia per la corporació contra la nova concessió de pistes a Saetde. Tot i això, el cònsol major de la parròquia, Jordi Alcobé, va manifestar la voluntat “d’arribar a una entesa” i intentar evitar la via judicial.

Canillo va recórrer contra la concessió argumentant que envaïa terrenys en disputa entre les dues parròquies. Encamp, al seu torn, defensa que a les zones no s’hi farà res, que la concessionària no podrà desenvolupar activitats fins que els tribunals no resolguin quina és la parròquia a la qual pertanyen. Sobre el posicionament d’Encamp, Alcobé va indicar que primer ho han de veure plasmat per escrit i què diu el contracte de la concessió, que encara s’ha de signar –la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va apuntar que serà en unes setmanes–. En tot cas, va insistir en la intenció d’explorar alternatives i que “no hi ha cap voluntat de dilatar una cosa que no és agradable”. “La solució, si hi és, la trobarem fàcilment”, va insistir el mandatari canillenc, deixant clar, però, que defensarà el territori de la parròquia.

El consell de comú d’Encamp va aprovar dimecres a la tarda per unanimitat desestimar el recurs administratiu que el comú de Canillo havia interposat el novembre passat contra la concessió de les pistes d’esquí de Pas de la Casa i Grau Roig a Saetde. Són tres els terrenys de la polèmica. El més extens de tots tres se situa al pic del Maià, en una zona on, cada estiu, va a péixer la vacada de Canillo. El comú encapçalat per Jordi Alcobé sosté que pot defensar les seves reclamacions territorials en aquesta zona amb fotografies de les creus de terme i altres documents avalats per actes notarials.

El segon terreny en disputa, més petit, és a prop del riu de Massat. La qüestió de la propietat de la parcel·la ha motivat diversos litigis entre els comuns de Canillo i Encamp els últims 20 anys. La darrera sentència encara no s’ha fet pública.

L’últim terreny, a la zona del pla de les Pedres, és propietat del comú d’Encamp arran de la sentència de Concòrdia del 2000. Tot i això, Canillo considera que l’espai ocupat pel telecadira del pla de les Pedres i la seva zona esquiable, actualment gestionats per Ensisa, també hauria de quedar fora de la concessió. Resta pendent negociar “el preu just” per aquesta ocupació.

tracking