Encamp

El nou aparcament de la Terra de la Coma Llarga estarà operatiu el juny

Els treballs, que han començat aquesta setmana, tindran una durada d’uns quatre mesos

Una excavadora fent el moviment de terres del futur aparcament.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs de construcció del nou aparcament de la Terra de la Coma Llarga ja estan en marxa. La previsió del comú d’Encamp és que les obres tinguin una durada d’uns quatre mesos i, per tant, el més probable és que l’equipament pugui estar operatiu a finals de la primavera. Així ho va manifestar el conseller d’Obres Públiques i Urbanisme, Benjamí Rascagneres, a través d’una nota de premsa de l’administració comunal, en la qual va afirmar que “amb els treballs de construcció engegats, i si es compleixen les previsions, a principis de juny podria estar en servei”. El futur espai d’estacionament tindrà unes 142 places per a vehicles, d’acord amb el que va apuntar el comú. Cinc d’aquestes seran per a minusvàlids i dues disposaran de punts de recàrrega per a turismes elèctrics.

Les obres van començar aquesta mateixa setmana amb el moviment de terres per adequar el terreny al centre de la parròquia, situat en un solar que voreja el carrer del Mirador. El pàrquing es fa a causa de la reconversió en habitatges dels aparcaments comunals de Terres Primeres i també el de Sant Miquel, atès que els propietaris aixecaran edificis per viure-hi. Conjuntament, els dos pàrquings tenien una capacitat de 186 places, tant de rotació com d’abonaments. De fet, al de Terres Primeres de Baix des del 12 de gener ja no s’hi pot aparcar perquè l’espai va retornar al seu propietari per començar-hi a construir els habitatges. El de Baix estava destinat a autocaravanes i camions, però el comú va canviar-ho i va habilitar la part superior només per cotxes. Ara l’aparcament disposa d’una capacitat de 35 llocs només.

La consellera d’Infraestructures i Manteniment, Sabrina Grégoire, va destacar que el nou pàrquing és “una alternativa perquè no disminueixi el nombre de places al centre, tan necessàries per als ciutadans i visitants”. L’aparcament forma part d’un projecte amb 300 metres quadrats de zona enjardinada on es plantaran 32 arbres per reduir l’escalfament dels vehicles, i es farà servir “escorça de pi al terra de la zona enjardinada per limitar les necessitats d’aigua de les zones a regar”, va indicar la corporació. A més, està previst col·locar-hi dos punts de recollida d’escombraries. El comú va detallar que un estarà instal·lat a l’entrada, just per la part del carrer del Riu Blanc, i l’altre, a l’accés a tocar de la rotonda de l’antic telecabina, amb dos punts tancats de recollida d’andròmines. També hi haurà una zona per a gossos, perquè s’hi instal·larà un nou pipicà per donar servei a la zona del carrer Mirador. Aquest se sumarà als vuit que ja hi ha a la població. Tal com va avançar l’administració local quan va concebre el projecte, el pressupost de les obres és d’uns 555.000 euros.

EL PROJECTE

1 UNA ALTERNATIVA PER SUBSTITUIR DOS PÀRQUINGS

El nou pàrquing és una alternativa perquè no disminueixin les places d’estacionament de la zona del centre, on es construiran habitatges.

2 EL NOU ESPAI INCLOU UNA ZONA VERDA

L’espai tindrà 300 metres quadrats de zona enjardinada, s’hi plantaran 32 arbres per reduir l’escalfament dels vehicles i s’utilitzarà escorça de pi.

3 CREACIÓ D’UN NOU PIPICÀ A LA PARRÒQUIA

Els gossos també tindran lloc en el projecte: s’hi instal·larà un pipicà que donarà servei a la zona del carrer Mirador i que se sumarà als vuit ja existents.

tracking