Encamp

Les obres del pàrquing de Terra de la Coma Llarga, la setmana vinent

La zona d’estacionament del parc de l’Ossa, de 80 places, i el vial que el travessa s’inauguraran al març

El vial subterrani del parc de l'Ossa, que dona accés a l'aparcament.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de construcció de l’aparcament horitzontal de Terra de la Coma Llarga, al costat de l’edifici de l’antic telecabina, es posaran en marxa la setmana entrant, segons van confirmar al Diari fonts del comú d’Encamp. A més, la corporació preveu inaugurar l’aparcament del parc de l’Ossa i el vial que el travessa al març. En total, els dos equipaments posaran a disposició dels encampadans 222 places d’estacionament prop del centre de la parròquia abans del començament de l’estiu.

L’aparcament de Terra de la Coma Llarga, situat en un solar que voreja el carrer del Mirador, tindrà la capacitat per acollir 142 vehicles. Els treballs van adjudicar-se fa uns 15 dies per un import de 624.000 euros i tindran una durada d’uns quatre mesos. Si les obres avancen seguint el ritme previst, s’acabaran durant la segona quinzena d’abril.

A part de tenir 142 places, l’equipament haurà de disposar de cinc places reservades per a vehicles amb el distintiu de discapacitat, de dos punts de càrrega i estacionament per a vehicles elèctrics i de dos punts de recollida d’escombraries. A més, també s’hi reservarà una zona per als gossos, ja que s’hi ha projectat un pipicà a l’entrada, just al costat de la caseta de pagament. Aquest espai caní se sumarà als vuit que hi ha ara a la parròquia.

El comú encampadà va impulsar el projecte de construcció de l’aparcament de Terra de la Coma Llarga just abans del final de l’anterior mandat en previsió de la reconversió en edificis d’habitatges dels aparcaments comunals de Sant Miquel i Terres Primeres, situats en terrenys de titularitat privada i llogats al comú. La pèrdua de places d’estacionament al centre de la parròquia va forçar la corporació a trobar-hi una alternativa viable amb urgència. La perspectiva que al cor d’Encamp desapareguessin gairebé tots els aparcaments era impensable.

Els aparcaments de Terres Primeres i Sant Miquel tenien conjuntament una capacitat de 186 places, tant de rotació com d’abonaments. El terreny de l’aparcament de Terres Primeres de baix va retornar a la propietat el passat 12 de gener. La part de dalt és des d’aleshores una zona d’estacionament per a cotxes, preparada per acollir 35 vehicles. Fins ara estava habilitat només per a camions i autocaravanes i els turismes no hi podien accedir. Els usuaris que tenien abonament a l’aparcament de baix de Terres Primeres van rebre una nova plaça en un altre aparcament comunal. Pel que fa a les autocaravanes, des de fa 15 dies només poden estacionar-se a l’aparcament de les Feixes, davant del Funicamp.

La reconversió de l’aparcament de Sant Miquel en promocions d’habitatges transformarà de segur el centre de la parròquia. La fesomia d’aquesta zona ja va fer un canvi remarcable el desembre de l’any passat arran de l’obertura del centre comercial River.

tracking