Canillo

Nova comissió per fomentar la participació

L’objectiu del mandat és estrènyer vincles amb la ciutadania i aconseguir més implicació

Un moment de la sessió comunal d'ahir.Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crear una estructura pròpia que suposi un canal directe entre el comú i els ciutadans. Aquest és l’objectiu que perseguirà la comissió permanent de Participació Ciutadana, Comunicació i Innovació aprovada ahir al matí en la sessió comunal extraordinària de Canillo i que estarà presidida per Misericòrdia Torres. Es tracta d’una comissió de nova creació que segons el cònsol major, Jordi Alcobé, “treballarà la comunicació entre els ciutadans i el comú en ambdues direccions” i “serà un dels continguts essencials del nou comú”.

En total, el comú va aprovar deu comissions, entre les quals Alcobé també va destacar la d’Agricultura, Patrimoni Natural i Energies Renovables, a càrrec de Sebastià Plaza, que afrontarà els reptes de la planta de biomassa i l’estudi de fer un parc natural. Plaza també estarà al capdavant de la comissió d’Obres i Embelliment, mentre que a Urbanisme i Sostenibilitat hi haurà el mateix Alcobé: “Es tracta d’una àrea amb una forta implicació directa i indirecta en el creixement de la parròquia”. Alcobé va desgranar la importància de l’urbanisme en qüestions com l’habitatge, la feina i l’impacte ambiental, i va subratllar el fet que s’ha afegit la paraula “sostenibilitat” a la comissió, emfatitzant que aquesta és una de les qualitats imprescindibles per les quals ha de vetllar l’àrea. Respecte a la resta de comissions, Infraestructures i Via Pública estarà comandada per Miquel Casal; Infància, Joventut i Esports, per Laura Riba; Promoció Turística i Comercial, per Àlex Kinchella; Cultura i Tradicions, per Cristel Torres; Finances, per Joan Antoni Rodríguez, i Benestar Social, per Sílvia Mandicó.

La sessió també va nomenar la secretària general i a la interventora general comunal, Meritxell Moya i Andrea Solano, respectivament.

EL PALAU DE GEL ES REOBRIRÀ PER FASES

El cònsol major, Jordi Alcobé va confirmar que la reobertura del Palau de Gel es farà de forma esglaonada. D’aquesta manera, mentre que la piscina ja té data d’obertura i serà el 15 de gener, tant la pista de gel com el parc aquàtic encara no tenen una data fixa. Segons el cònsol, la pista de gel “trigarà encara un parell de setmanes”, mentre que el parc aquàtic podria endarrerir-se fins al mes de febrer.

tracking