Comencen les obres a la borda Gabriel d'Escaldes

Els treballs han consistit a desbrossar i netejar la parcel·la i s'ha reforçat l'estructura de fusta de la casa

La borda GabrielComú d'Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Comú d’Escaldes-Engordany ha començat les obres de reforma i conservació de la parcel·la i la borda Gabriel, un terrenysituat al carrer de l’Obac i adquirit l’any passat,amb la voluntat de conservar la memòria de l'espai i donar vida a la zona antiga de la parròquia. Segons informa el comú a través d'un comunicat, els treballs que s’hi ha fet han consistit en desbrossar i netejar tota la parcel·la i s’ha enderrocat una barraca existent al terreny. Pel que fa a la borda, s’han apuntalat totes les bigues de fusta per tal d’evitar la caiguda del teulat i del forjat. La previsió és que a partir del dia 8 de gener es comenci a desmuntar el forjat i la coberta de pissarra que es troben actualment en molt mal estat.

Segons apunta el comú, la intenció és utilitzar la primera planta per ubicar-hi equipaments comunals, com ara l’oficina de turisme o algun departament de la casa comuna. A dalt, si vol crear un espai de convivència del barri en el qual s’hi puguin celebrar exposicions o conferències. Finalment, el jardí serà un parc obert per a tothom. La voluntat és generar flux de vianants fins a la zona i guanyar vida a l’indret.

El comú advoca per una "oxigenació" d'un barri "molt dens urbanísticament". Amb aquesta remodelació i amb la compra d’un altre petit terreny, es permetrà obrir un pas per a vianants que comunicarà el carrer de l’Obac amb l’avinguda Carlemany gràcies a la plaça que s’està construint a l’aparcament de l’Església. Tot plegat permetrà unir el carrer de l’Obac amb la zona històrica de la parròquia i el territori Caldes.

El projecte es va adjudicar per un import de152.623 euros amb una previsió de la durada dels treballs de tres mesos.La construcció està formada per una planta baixa i un pis. En total, són 186 metres quadrats que se sumen a un jardí adjacent de 288,87 metres quadrats.

tracking