Finalitzen les obres de restauració del pont de la Tosca

Els treballs sobre el pont dels Escalls es reprendran la setmana vinent

Pont de la ToscaComú Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d'Escaldes-Engordany Rosa Gili, i la ministra deCultur, Joventut i Esports, Mònica Bonell, han visitat el pont de la Tosca, avui un cop finalitzats els treballs derehabilitació.Lesdues han pogut conèixer de primera mà el procés a què ha estat sotmès el monument, a través de les explicacions de l'arquitecteespecialistaen monuments declarats béns d'interès cultural i encarregat del projecte PierreCadot. En aquest sentit, Rosa Gili ha assenyalat que "el treball s'ha dut a terme conjuntament amb el Govern per recuperar el pont i les parts antigues i al mateix temps s'ha treballat la seguretat".

Per la seva banda, la ministra Mònica Bonell ha destacat que el pont de la Tosca "és un bé d'interès cultural i amb la seva restauració garantim la preservació d'aquest bé al llarg dels temps".

Cal recordar que el pont de la Tosca ha estat el segon a ser intervingut, després dels treballs fets al Pont d'Engordany durant aquest estiu. Finalment, els treballs sobre el pont delsEscallses reprendran la setmana vinent amb la intervenció arqueològica que s'hi estava portant a terme i que ha comportat una excavació del pont per disposar d'un coneixement definitiu de l'estat de conservació i recuperar la pavimentació i la morfologia original. Una feina que ha dut a terme Patrimoni Cultural del Govern.

tracking