El 'Pessebre vivent' es trasllada aquest any al Prat del Roure

La representació inclou altres novetats, com ara la presència de quatre músics que posaran la banda sonora a l’espectacle teatral

Una edició anterior del 'Pessebre vivent'.DdA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pessebre vivent d’Escaldes-Engordany es representarà aquest any al Prat del Roure, dins d’un espai tancat. Aquesta és una de les novetats principals de l’espectacle nadalenc, que el conseller de Vida Cultural i Aparcaments, Valentí Closa, va desgranar ahir al migdia en roda de premsa. D’aquesta manera, el públic que assisteixi a la representació teatral, ideada originalment el 1955 per Esteve Albert, “formarà part, d’alguna manera, de l’espectacle”, va manifestar el conseller escaldenc.

La representació inclou aquest any altres novetats, com ara la presència de quatre músics que tocaran en directe i que seran els encarregats de posar banda sonora a un espectacle teatral reforçat gràcies a l’ús de les noves tecnologies. La voluntat dels organitzadors del Pessebre vivent és, va assenyalar Closa, fer un “petit homenatge” als pessebres més contemporanis, és a dir, els dels segles XX i XXI.

En aquest sentit, la directora de la representació, Irina Robles, va explicar que el Pessebre vivent d’aquest seny serà un espectacle “immersiu i vivencial”, ja que la presència dels actors es reforçarà amb un audiovisual encarregat per a l’ocasió. Es tracta d’un muntatge fet amb fotografies i vídeos d’antigues edicions del Pessebre vivent custodiats per l’Arxiu històric d’Escaldes-Engordany. Robles va puntualitzar, a més, que l’audiovisual no pren protagonisme a l’escena, ja que s’utilitza com a acompanyament o bé com a introducció.

Tot i les innovacions, l’essència del Pessebre vivent d’Esteve Albert serà ben present al Prat de Roure, va assegurar la directora de l’obra. Així, la vuitantena d’actors i actrius, incloent-hi els integrants de l’Esbart Santa Anna, representaran les escenes més importants i emotives de l’espectacle tot revalorant els oficis tradicionals del Pirineu. Les imatges de l’audiovisual també evoquen el record d’Esteve Albert mitjançant la projecció d’unes il·lustracions elaborades especialment per a aquesta obra. “El repte d’aquest Pessebre vivent ha estat la unió de la tradició i la innovació”, va declarar Hèctor Mas, encarregat de la direcció de la peça audiovisual.

El Pessebre vivent es podrà veure el 22 i el 23 de desembre i l’aforament màxim de cada passi serà de fins a 200 persones. Les entrades es podran adquirir al web del comú i a l’oficina de Turisme per tres euros i, el dia de l’espectacle, al Prat del Roure.

L'ESPECTACLE

1. TRASLLAT A LA SALA D’ACTES DEL PRAT DEL ROURE

El Prat del Roure acollirà aquest any la representació del Pessebre vivent d’Escaldes-Engordany. L’espectacle s’acompanyarà d’un auviovisual.

2. LA BANDA SONORA, EN DIRECTE

Quatre músics interpretaran en directe la banda sonora de l’espectacle teatral, va revelar ahir en la presentació de l’obra la directora, Irina Robles.

3. TRES EUROS, EL PREU DE LES ENTRADES

Les entrades es podran adquirir per tres euros al web del comú i a l’oficina de Turisme i, el dia de l’espectacle, a les taquilles del Prat del Roure.

tracking