Zorzano se sent “dolgut” pel tracte que ha rebut dels cònsols pel Museu de la Miniatura

El Museu de la Miniatura tancarà el 15 de desembre arran de la retirada dels suports publicitaris cedits al propietari de l’equipament

Una sala del Museu de la Miniatura.MUSEU MINIATURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, m’ha tractat molt malament. I la cònsol menor, Eva Choy, és una marioneta que fa el que li diu el cònsol.” El propietari i impulsor del Museu de la Miniatura, Antoni Zorzano, se sent “dolgut” pel tracte que assegura que ha rebut per part del comú d’Ordino en els últims mesos. La direcció de l’equipament museístic va anunciar dilluns al vespre que l’espai tancarà definitivament les portes el divendres 15 de desembre vinent “per motiu de les discrepàncies i de la desconsideració rebuda per part dels cònsols del comú d’Ordino”. El museu ha rebut 500.000 visitants des que va obrir fa 27 anys, assegura Zorzano.

L’origen del desacord entre la direcció del museu i el comú es remunta a l’agost d’aquest any. Aleshores la corporació va anunciar que el conveni entre les dues parts per la cessió de tres suports publicitaris al Museu de la Miniatura no tindria continuïtat. L’equipament ingressava uns 10.000 euros anuals gràcies a la venda d’aquests espais publicitaris a empreses del país.

El conseller del grup de X’Ordino, Enric Dolsa, va portar l’afer dels suports publicitaris a un consell de comú. Paral·lelament, l’administrador de l’espai cultural va declarar a aquesta publicació que se sentia “dolgut i disgustat” arran de la decisió de la corporació encapçalada per Mortés i Choy, i va apuntar que s’estava plantejant traslladar el museu a una població de la costa catalana.

Zorzano, de fet, va apuntar ahir que ja ha rebut diverses ofertes de particulars, tant andorrans com dels països veïns, per reubicar el museu, entre els quals hi ha “un prohom” de Sant Julià de Lòria. “Aquest museu és únic al món. Soc el que ha portat més visitants al poble, i el 99,9% dels qui han vingut al museu n’han quedat encantats”, va recalcar. El propietari de l’equipament va assegurar que podria vendre’s el local que acull el museu, situat al centre del poble d’Ordino, “per més d’un milió d’euros”, uns diners que “em permetrien anar-me’n de vacances la resta de la meva vida”.

La “desconsideració” per part dels cònsols ha estat “constant” en l’últim mig any, va lamentar Zorzano. En aquest període s’hi ha reunit dues vegades. En la primera, va assegurar, el cònsol va acabar fent-lo fora del despatx. En la segona s’hi va presentar acompanyat d’un advocat “prestigiós”, “i tampoc el va voler escoltar”.

Zorzano encara no entén per què el comú li ha retirat els suports publicitaris “justament quan faltaven pocs mesos” per al final del mandat. “Amb els últims tres cònsols, Ventura Espot, Enric Dolsa i Josep Duró, no hi havia hagut mai cap problema. Tampoc n’hi ha hagut en els gairebé vuit anys en què Josep Àngel Mortés ha estat cònsol. Encara no sé per què ara ha canviat d’opinió”, va argumentar.

El comú sosté que calia retirar els suports publicitaris perquè no s’adequen a la imatge de la parròquia. Zorzano considera que els opis “no han fet malbé Ordino”, i atribueix els problemes del poble a la mala gestió del comú. “El cònsol ha deixat el poble com un formatge de Gruyère”, va afirmar.

tracking