El comú aprova l'adjudicació del futur aparcament del Falgueró

La corporació preveu una partida de 7,5 milions d’euros per una infraestructura que serà vertical i que tindrà 290 places

L'actual pàrquing del Falgueró.ARXIU

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir a la sessió plenària l’adjudicació d’un aparcament, al carrer Falgueró, a l’empresa Construccions Modernes per un import de gairebé set milions i mig d’euros. En un principi les obres començarien el mes de gener, tot i que s’ha d’acabar de concretar amb la companyia si finalment podrà ser així. La previsió és que els treballs s’allarguin uns deu mesos, tal com va esmentar Rosa Gili, cònsol major de la parròquia. L’aparcament serà vertical per la construcció de dues torres a l’espai on es troba l’actual pàrquing del Falgueró i oferirà unes 290 places. Segons el comú, l’actual estacionament en té un total de 150.

L’oposició es va abstenir i va retreure a l’equip de govern la falta d’anticipació. “El comú n’hauria pogut treure més rendibilitat perquè es podrien haver fet aparcaments soterrats”, va afirmar el conseller Miquel Aleix. Mentre que la cònsol major, Rosa Gili, va respondre que van tenir constància d’aquesta situació tot just a partir d’aquest estiu. En el ple també es va aprovar un edicte que hauria de servir per obrir un procés per tal de si s’ha de crear, en el futur, un pla especial per a la urbanització de Sant Romà. L’objectiu és enviar un requeriment als propietaris dels terrenys de la unitat d’actuació, que no és comunal. En cas que els propietaris no responguessin, s’entendria que renuncien a la propietat i això permetria a la corporació arreglar alguns problemes presents al carrer i que els veïns han exposat en repetides ocasions al comú i, al mateix temps, s’obtindria una parcel·la de 1.400 metres quadrats. Alhora, durant la sessió es va aprovar la modificació de dues unitats d’acció que serviran per millorar la carretera que dona accés a la urbanització de Can Noguer. La modificació s’havia de fer perquè un veí va detectar que hi havia un error en un tema d’urbanisme i en ser aprovada ara s’haurà de tramitar al Govern. En aquest cas el comú va fer un pla especial on es va sol·licitar a la propietat si volia tirar endavant les unitats d’actuació, però com que no es va rebre resposta, el comú en va agafar les regnes. Això permetrà arreglar la situació del carrer, com ara inundacions que hi ha per pluges. A més, s’obtindran dues parcel·les, una de 4.500 metres quadrats i l’altra de 1.000.

MIQUEL ALEIX ANUNCIA QUE DEIXA LA POLÍTICA

Miquel Aleix va anunciar ahir que deixa la política. Ho va comunicar davant de la premsa després que finalitzés la sessió plenària del comú d’Escaldes-Engordany. Miquel ha estat vinculat al servei públic durant quaranta anys. La seva trajectòria va començar el 1983 com a cònsol menor d’Escaldes i l’acabarà el desembre com a conseller a l’oposició a la mateixa parròquia. Qui va ser conseller general no s’ha presentat a cap llista electoral per a les eleccions del 17 de desembre i, per tant, no continuarà treballant per als ciutadans del país.“Poso el punt final a la política”, va afirmar Aleix Miquel, afegint: “Ha estat un honor i he tingut màximes satisfaccions per treballar pels ciutadans i per fer una Andorra millor.” Ha estat conseller general durant tres mandats, subsíndic general i membre de diferents comissions legislatives com, per exemple, el president de Finances i Pressupost.

tracking