El comú treu la revisió del POUP a exposició pública dijous vinent

Els propietaris de finques disposaran de 60 dies per fer les al·legacions al text

Vista d'Ordino.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d’Ordino va aprovarahiral migdia per unanimitat treure a exposició pública el projecte de revisió del pla d’ordenació i urbansime parroquial (POUP). El text es publicarà dimecresde la setmana vinent al BOPA. A partir de l’endemà i durant 60 dies els propietaris, 90 si el termini es prorroga, hi podran fer les al·legacions que considerin convenients.

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va defensar la conveniència d’impulsar aquesta revisió excepcional del pla d’urbanisme per la necessitat de protegir el territori, els recursos naturals i la qualitat de vida dels ciutadans de la parròquia. Mortés va recalcar que ara cal defensar “l’interès general” per evitar arribar “a un punt de no retorn”. Es tracta de “protegir el llegat per a les generacions futures”, un patrimoni que estaria en perill si es mantingués el ritme constructiu actual.

Tot i que hi va votar a favor, el conseller Enric Dolsa, de X’Ordino, va recordar que el desembre del 2019, quan va fer-se la darrera revisió del POUP, ja va alertar que els pròxims anys “serien una disbauxa”. Per la seva part, Mortés va reiterar que el comú només acceptarà aquelles al·legacions que no qüestionin “les línies mestres” del pla d’urbanisme. Per la seva banda, la consellera de Movem Ordino, Bàrbara Pàmies, va afirmar: “Comparant el POUP del 2019 amb l’actual és impossible no votar-hi a favor per responsabilitat política, per coherència i per fer un pas endavant a favor de la sostenibilitat.”

MEDALLA PER 15 ANYS DE SERVEI

A l’inici de la sessió el cònsol major va entregar una medalla a l’agent de circulació David Fernández en agraïment als 15 anys de servei. Fernández va començar a treballar al comú l’1 de febrer del 2008. Durant el consell també va jurar el càrrec un agent de circulació comunal. D’altra banda, el ple va aprovar l’ordinació de preus públics i la tributària per al 2024. La cònsol menor, Eva Choy, va explicar que els preus s’apujaran en termes generals en un percentatge del 4%, tenint en compte l’IPC, tot i que l’increment pot ser superior o inferior en funció del servei o impost.

tracking