Arcalís rep uns 1.700 esquiadors els primers tres dies d'obertura

L’estació manté el nombre de pistes actives en espera de noves precipitacions

L'estació d'Arcalís divendres passat.GRANDVALIRA RESORTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ordino Arcalís s’ha avançat una setmana a la data oficial d’inauguració de la temporada d’esquí aprofitant les bones condicions que havien deixat les últimes nevades. I des de divendres fins diumenge ha rebut uns 1.700 esquiadors, més un bon nombre també de practicants de la modalitat de muntanya. Des de Grandvalira Resorts van assenyalar que entre els usuaris hi va haver residents, però també turistes, i que es mantenen les condicions d’obertura limitada de pistes en espera de noves precipitacions i també la baixada de temperatures que permeti la innivació artificial.

Els dominis esquiables afronten els dies previs a l’obertura generalitzada de la campanya pendents de la meteorologia. Les previsions apuntaven nevades per ahir a la nit encara que de caràcter feble i també per a final d’aquesta setmana. Alhora s’espera una caiguda dels termòmetres que faciliti activar els canons. Possiblement, dijous s’informarà oficialment dels sectors que obren i en quines condicions. Aquest primer cap de setmana pot ser un test per a una de les primeres grans cites de la temporada, que és el pont de la Puríssima de la setmana vinent, amb cinc dies festius a Espanya que portaran una notable afluència de turistes.

Arcalís va obrir de sorpresa la zona de la Coma divendres passat aprofitant que havia acumulat fins a 40 centímetres de neu. L’aforament es va limitar a 1.500 persones diàries amb un forfet de dia a un preu rebaixat de 30 euros. Molts titulars de l’abonament de temporada també van acudir durant el cap de setmana a fer les primers baixades. L’estació ordinenca ha estat la primera del Pirineu a obrir. Dissabte també ho van fer la catalana Baqueira-Beret i la francesa de Porté-Puymorens condicionant de manera parcial els dominis.

tracking