La instal·lació artística vol revalorar la part alta de la parròquia

La instal·lació artística vol revalorar la part alta de la parròquia

Els cònsols, ahir en una visita a les obres.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va apuntar ahir en una visita a les obres del projecte Caldes que la primera part de la instal·lació artística, la que va del pont d’Engordany a la plaça dels Safarejos, estarà acabada entre final d’any i començament de gener. La resta de l’obra, que inclou l’escultura de l’artista Javier Balmaseda i la remodelació de la placeta del Madriu, es preveu que estigui enllestida al març.

Gili va destacar la importància d’aquest projecte per revitalitzar la part alta de la parròquia, un espai “on hi havia els primers hotels, la part històrica d’Escaldes-Engordany, al costat del pont de la Tosca i el pont d’Engordany”, i que en els últims anys s’ha vist relegada a un segon pla arran de la puixança comercial d’altres zones. La corporació confia que els treballs que s’estan fent a la zona i que combinen art i urbanisme convertiran de nou la part alta en un pol d’atracció turística i comercial, així com en un punt de trobada per a tots els ciutadans de la parròquia i del conjunt del país.

En el tram del passeig del riu es poden veure ja els tubs de colors que en les properes setmanes s’annexaran amb les aixetes de bronze i que centren bona part del protagonisme de l’obra. Un cop instal·lades, algunes de les aixetes serviran per retornar l’aigua al riu, i la resta funcionaran com a font.

tracking