Laboratori d'investigació a cel obert a Beixalís

AR+I i el comú han creat un projecte conjunt de marteloscopi

Presentació del marteloscopiComú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana ha arribat a un acord amb Andorra Recerca + Innovació per a la creació del marteloscopi de Beixalís, el primer que hi haurà al Principat. Es traccta d'un laboratori a cel obert que s'instal·la a una zona voscosa, d'una hectàrea com a màxim que permet millorar el coneixement del bosc i dur a terme activitats divulgatives i formatives.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde remarca que "per al comú, aquest projecte és molt interessant per a donar a conèixer la necessitat de la gestió forestal, que és clau per a la salut dels nostres boscos". La part pedagògica té dues línies: l'educació als infants i la divulgació, a través de guies formats per al públic general.

El martletoscopi no suposa cap impacte ni la creació de cap infraestructura, ja que es tracta de marcar els arbres amb una petita etiqueta per tal de poder diferenciar-los i fer-ne un seguiment. El marteloscopi ocupa una superfície de 50x50 metres i es mantindrà intacta, ja que serà de control i d'estudi, on es podrà formar tècnics, universitaris o guies de muntanya interessats en oferir sortids científiques. Siutuat a la collada de Beixalís, en un bosc de pi negre i pi rogi, dels pocs que hi ha a Europa d'aquestes característiques i molt adient per fer entrenar les persones que es volen formar en silvicultura.

El projecte formarà part de la xarxa europea Integrate Network, que inclou els marteloscopis d’un centenar de països europeus i que promou la integració de la conservació de la natura en la gestió forestal sostenible.

tracking