REUNIÓ DE POBLE

Ordino limita la construcció a 3.800 habitatges en 25 anys

El nou model ha tingut en compte les necessitats demogràfiques de la parròquia

Reunió de poble a OrdinoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Ordino ha presentat aquest vespre en una segona Reunió de Poble el nou model de desenvolupament urbanístic que s'articula a través d'una revisió extraordinària delPOUPque té com a objectiu preservar la parròquia com a Reserva de la Biosfera.

El pla proposa opcions de futur per al desenvolupament de la parròquia com una eina estratègica que defineixi el model de desenvolupament dels nuclis i el territori i que serveixi de full de ruta per als invariables de la parròquia. D'altra banda, elPOUPés també una eina operativa que facilita la governabilitat, el desenvolupament i la gestió de la parròquia.

El nou model d'urbanisme ha tingut en compte les necessitats demogràfiques de la parròquia, els recursos hídrics i l'estudi de càrrega. El que ha acordat el comú és que amb la població existent i la prevista en aquells sòls llestos per a l'edificació es permetria la construcció de 3.794 habitatges que serien suficients per cobrir les necessitats d'habitatges vinculades a l'evolució de creixement de la població i dels seus components dels pròxims25anys.

El nou model haurà de preveure els mecanismes que permetin articular l'equilibri en les pròximes dècades entre la capacitat de càrrega i la capacitat d'acollida del territori. El pla treballa a partir de cinc eixos: ser integral, atent a l'estructura històrica i als seus paisatges, estar d'acord amb idoneïtats i valors del territori, serpro-actiuamb la qualitat de vida i amb la funció d'estructurar, articular i qualificar.

L'aprovació de la revisió extraordinària delPOUPserà elproper conselldel comú d'Ordino el 29 de novembre. S'exposarà a informació pública durant60dies hàbils perquè els interessats hi puguin presentar al·legacions i es proposaran reunions dels ciutadans amb l'equip tècnic del comú i l'equip redactor del projecte.

Reunió de poble a Ordino

tracking