La parròquia es mostra a Barcelona com a destí per al turisme esportiu

El comú lauredià presenta les diverses activitats i instal·lacions que s’hi desenvolupen

El cònsol major durant la presentació.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria es va reunir divendres amb el diari Sport en el marc de l’acord que el comú té amb el rotatiu per presentar-se com a destí de turisme esportiu i de benestar. El cònsol major, Josep Majoral, va exposar als assistents un projecte global que inclou les diverses instaŀlacions i esdeveniments esportius que se celebren a les parròquies d’Andorra.

Durant l’acte es va presentar LAUesport i les possibilitats que ofereix, tot el relatiu al cicloturisme, incloent-hi la celebració de La Purito i les diferents competicions de caràcter internacional que ha acollit Sant Julià de Lòria. També es va donar a conèixer el centre d’activitats outdoor Naturland con un altre dels atractius i es van donar els detalls de les activitats que es poden fer a les dues cotes. S’ha destacat l’estació d’esquí de fons i que pot oferir més de 100 dies d’esquí a l’any, així com el refugi d’alt rendiment per fer estades o bé entrenaments en alçada. I també s’hi va destacar el reconeixement de la parròquia com Vila Europea de l’Esport per a aquest any.

ACCIONS

Majoral va manifestar que “des de fa quatre anys hem desenvolupat un seguit d’accions per atraure turisme de qualitat al voltant de l’esport”. En aquest sentit, diverses persones relacionades amb el món de l’esport es van desplaçar fins a Barcelona per manifestar les virtuts de la parròquia laurediana en una presentació amb explicacions i vídeos de suport.

Al final de l’acte, Majoral i la cònsol menor, Mireia Codina, van esmentar la possibilitat de conversar amb el recentment designat director del diari Sport, Joan Vehils, i van intercanviar obsequis.

El comú va destacar en un comunicat de premsa que “hi ha hagut intercanvis d’impressions amb els assistents, la majoria relacionats amb el món de l’esport, amb l’objectiu d’establir acords i futures coŀlaboracions”.

A l’acte hi van intervenir el director de LAUesport, Òscar Balcells, l’exciclista i organitzador de La Purito, Àngel Edo, el doctor Bernat Escoda com a metge esportiu, l’antic director esportiu de la Federació Andorrana d’Esquí, Joan Erola, i Xabier Ajona com a director de Naturland.

El darrer certificat que va rebre el comú de Sant Julià va ser el que acredita la zona com a destí turístic sostenible. La certificació, atorgada al mes de març de l’any passat per Biosphere, va explicitar que la parròquia era la primera de rebre aquest distintiu que atorga l’Institut de Turisme Responsable (ITR) i que compta amb el suport de la Unesco.

tracking