El comú recupera la memòria de les 'Dones de Les Escaldes'

La producció recull el testimoni d’una trentena d’entrevistades

Presentació del documental.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major, Rosa Gili, i el conseller de Vida cultural, Valentí Closa, van presentar ahir al matí el projecte audiovisual Dones de Les Escaldes, un documental que retrata la vida de les escaldenques nascudes els anys 1935-1940.

Aquesta producció audiovisual s’ha pogut realitzar gràcies a la trentena d’entrevistes que s’han pogut fer a dones que han crescut, viscut i treballat a les Escaldes. Totes elles expliquen les seves experiències i relaten, en primera persona, les seves vivències personals i professionals. Com era les Escaldes de la seva infantesa, joventut i edat adulta i com ha estat la seva vida com a dones. A més, reflexionen sobre com ha canviat Escaldes. Els records d’aquestes dones constitueixen la memòria viva d’Escaldes-Engordany i contribueixen a preservar i difondre la història recent de la parròquia.

Tot el material que s’ha pogut recollir durant l’enregistrament de totes aquestes entrevistes (1 hora i 30 minuts per a cada dona) i la cessió d’algunes fotografies familiars, que es podran veure durant el documental, entraran a formar part de l’Arxiu Històric de la parròquia.

El documental Dones de Les Escaldes es projectarà el 15 de novembre, a les set de la tarda, als cinemes Illa Carlemany, i diumenge 19 de novembre, a les dotze. L’entrada és gratuïta i no cal reserva prèvia.

tracking