Visita del comú a explotacions ramaderes de la veïna Arieja

L’objectiu de la trobada va ser conèixer experiències de relleu generacional

Visita del comú de Canillo a les explotacions ramaderes.COMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una delegació del comú de Canillo, membres del departament de Medi Ambient de Govern i empresaris del sector primari de Canillo van visitar ahir diverses explotacions agrícoles i ramaderes del departament de l’Arieja, segons van informar fonts del comú en un comunicat. El desplaçament s’emmarca en el conveni de col·laboració entre la corporació que encapçala el cònsol major, Francesc Camp, i la Cambra d’Agricultura de l’Arieja. L’acord preveu que aquest organisme assessori la corporació canillenca en models de gestió mancomunada en el sector ramader amb l’objectiu de garantir el relleu generacional de les explotacions.

La directora i la vicepresidenta de la Cambra d’Agricultura de l’Arieja van ser les encarregades de rebre el cònsol major, Francesc Camp, i la resta de l’equip. La delegació andorrana va visitar diverses explotacions ramaderes que en els darrers anys han modernitzat les seves instal·lacions, com ara un taller de transformació vegetal de sucs i confitures, un taller de xarcuteria amb carns de producció pròpia, un taller de producció d’aviram, i una explotació d’ous, formatges i llet d’ovella, entre altres petites empreses agroalimentàries.

El denominador comú de totes les explotacions i tallers visitats ahir per la delegació canillenca és que els gestors actuals són joves emprenedors que han agafat el relleu familiar o han reprès negocis perquè els anteriors es jubilaven. El conveni de col·laboració entre les dues parts es va posar en marxa l’any passat amb l’objectiu de cercar alternatives viables i de futur a les activitats ramaderes i agrícoles de la parròquia.

En una primera fase el sector va traslladar les seves inquietuds i mancances a la Cambra d’Agricultura de l’Arieja. Posteriorment, els tècnics de l’entitat francesa van fer una anàlisi acurada de la situació i van presentar un conjunt de propostes i accions que aportin solucions sostenibles en el temps per tal de donar continuïtat al sector a la parròquia.

La visita d’ahir va servir per conèixer de primera mà casos pràctics de petites empreses que han aconseguit fer el relleu generacional. Amb totes les actuacions dutes a terme fins ara, el sector ramader de la parròquia disposa d’una base de treball que caldrà analitzar per valorar la implementació d’algunes de les propostes i estudiar-ne la viabilitat.

tracking