cultura

Escaldes recull el testimoni d'una època al documental 'Dones de Les Escaldes'

La producció s'ha fet a través d’entrevistes a dones que han crescut, viscut i treballat a la parròquia

Presentació del documental 'Dones de Les Escaldes'Comú Escaldes- Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major, Rosa Gili, i el conseller de Vida cultural, Valentí Closa, han presentat aquest matí el projecte audiovisual 'Dones de Les Escaldes', un documental que retrata la vida de les escaldenques nascudes els anys 1935-1940.

Aquesta producció audiovisual s'ha pogut realitzar gràcies a la trentena d’entrevistes que s’han pogut fer a dones que han crescut, viscut i treballat a Les Escaldes. Totes elles expliquen les seves experiències i relaten, en primera persona, les seves vivències personals i professionals. Com era Les Escaldes de la seva infantesa, joventut i edat adulta i com ha estat la seva vida com a dones. A més, reflexionen sobre com ha canviat Escaldes. Els records d’aquestes dones constitueixen la memòria viva d’Escaldes-Engordany i contribueixen a preservar i difondre la història recent de la parròquia.

Tot el material que s’ha pogut recollir durant l’enregistrament de totes aquestes entrevistes (1 hora i 30 minuts per a cada dona) i la cessió d’algunes fotografies familiars, que es podran veure durant el documental, entraran a formar part de l’Arxiu Històric de la parròquia.

El documental 'Dones de Les Escaldes' es projectarà el 15 de novembre, a les 19 hores, als Cinemes Illa Carlemany i diumenge 19 de novembre, a les 12 hores. L’entrada és gratuïta i no cal reserva prèvia.

tracking