Alfred García, exconcursant d''OT', cap de cartell del Canòlich Music

El cantant i compositor català recorrerà les escoles del país dimecres 22, dijous 23 i divendres 24 de novembre

El cantant i compositor català Alfred García.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant i compositor català Alfred García, exconcursant d’Operación Triunfo i representant d’Espanya a Eurovisió el 2018, és el cap de cartell de l’edició d’enguany del Canòlich Music Festival. García, acompanyat de Cesc Sansalvadó, oferirà un cicle de xerrades musicades que, sota el títol de YOUth CANòlich, recorrerà les escoles del país els propers dimecres 22, dijous 23 i divendres 24 de novembre.

L’organització vol fer partícips els joves de totes les activitats del festival. És per això que, tal com va explicar ahir al matí el mossèn de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, en la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment, han estat els nois i noies dels tres sistemes educatius que integren el consell dels joves del Canòlich Music Festival els que han triat els grups i les activitats del cartell d’enguany. “S’ha d’escoltar els joves, acompanyar-los i donar-los protagonisme”, va afirmar Chisvert, organitzador de l’esdeveniment. En la mateixa línia, la cònsol menor, Mireia Codina, va fer èmfasi en la importància de l’educació en valors entre el jovent en el marc del festival de música cristiana.

El gros de les activitats del festival es concentrarà divendres i dissabte. Divendres el programa començarà a les nou del matí amb la rebuda dels participants en l’esdeveniment. A dos quarts de deu es farà una pregària a l’església de Sant Julià i Sant Germà. Abans del dinar, que tindrà lloc a la plaça de la Germandat a la una de la tarda, els joves podran participar en els anomenats snacks musicals.

Durant el matí s’oferiran fins a 16 tallers de música, dansa i expressió corporal, dels quals se’n podran triar un màxim de tres. En acabat la rapera catòlica Aisha oferirà un concert per a tots els assistents, amb un repertori que combina els sons urbans i unes lletres carregades d’esperit evangelitzador.

Dissabte la jornada començarà a dos quarts de vuit de la tarda amb l’actuació d’Ubuntu. Aquest grup, que versiona clàssics de la música cristiana en català, acompanyarà l’eucaristia i transformarà la missa del Canòlich Music Festival en “una festa d’acció de gràcies”, segons va afirmar ahir mossèn Pepe durant la presentació del festival. Ubuntu recull la tradició de grups musicals de les escoles maristes, com ara Kairoi i Xirat. El Canòlich Music Festival d’aquest any acabarà a dos quarts de deu de la nit amb un sopar de germanor.

Aquesta edició de l’esdeveniment musical lauredià s’espera que tindrà una participació d’uns 1.500 joves, una xifra semblant a la de l’any passat, segons l’organització. El programa del Canòlich Music Festival pot consultar-se al web www.canolichmusic.com.

ELS ARTISTES

Cesc Salvadó

Acompanyarà Alfred García en les xerrades musicals a les escoles del país.

Ubuntu

El grup de versions de clàssics de la música cristiana en català participarà en l’eucaristia.

Aisha

La rapera cristiana oferirà un repertori que combina els sons urbans i l’evangeli.

Carla Iglesias

La cantant del Cor de Rock farà un taller per aprendre a harmonitzar.

tracking