El III Premi musical lauredià genera altes expectatives

Vint-i-dos músics de diferents països participaran en el certamen

Un dels participants tocant el piano.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia de Sant Julià acull per tercera vegada el Gran Premi musical lauredià, un concurs internacional dirigit a solistes al qual enguany s’han presentat músics de nou nacionalitats. El certamen, organitzat conjuntament entre el comú de Sant Julià de Lòria i l’escola de música Harmonia, amb el suport del Govern, se celebrarà al llarg del cap de setmana vinent, durant el qual els 22 participants escollits oferiran una mostra de les seves habilitats a casa comuna.

Aquest mateix indret va ser ahir l’escenari del tret de sortida, en un dia que el cònsol major, Josep Majoral, va qualificar de molt especial “perquè es compleix exactament un any de l’incendi del Centre Cultural”. Majoral va donar la benvinguda al jurat i va desitjar sort als aspirants al premi, dos dels quals van fer una petita demostració de les seves habilitats, un al piano i l’altre a la flauta. Per la seva banda, la directora del certamen, Roser Palomero, va destacar “l’elevat nivell” de tots els participants.

Diumenge a la tarda el jurat determinarà els tres guanyadors, que es repartiran 8.000 euros en premis, 5.000 euros per al primer i l’oportunitat d’oferir cinc concerts entre Andorra i Espanya; 2.000 euros i un concert per al segon, i 1.000 euros per al tercer. Els participants provenen de Corea del Sud, França, Bèlgica, Espanya, Rússia, el Regne Unit i tres nacionalitats més.

tracking