Arinsal estrenarà nou telecadira

L’obra civil del giny ja està feta i en les setmanes vinents s’acabarà el muntatge de les cadires i els cables

Arinsal estrenarà nou telecadiraSETAP365

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou telecadira d’Arinsal al port Negre s’inaugurarà just d’aquí a un mes, al començament de la temporada d’esquí. La cònsol major de la Massana, Olga Molné, va explicar aquesta setmana en una conversa amb el Diari que l’obra civil del giny “ja està feta” i que els dies vinents caldrà acabar el muntatge de les cadires i els cables. La compra i instal·lació de l’aparell, desembragable i de sis places, té un cost de vuit milions d’euros. “És una inversió que ens hem pogut permetre perquè formem part de Setap365”, va afirmar la cònsol. El remuntador utilitzat fins ara a la zona del port Negre donarà servei a les pistes que Grandvalira obrirà aquesta temporada d’hivern a la zona d’Encampadana, al Forn.

En total, l’empresa que integra Ensisa i EMAP, les societats que gestionen les pistes d’esquí de Soldeu-el Tarter i Pal-Arinsal, respectivament, invertirà 30 milions d’euros en la connexió entre els dos sectors massanencs.

La construcció del telecadira correspon a la segona fase del pla d’inversions de Setap365 per a Pal i Arinsal. La primera fase, iniciada l’any passat i ja enllestida, va consistir en la remodelació dels bars i restaurants a peu de pista a Arinsal. “Era el que més grinyolava de l’estació. Calia fer-hi una millora amb urgència i per això és el primer que es va fer”, va apuntar la cònsol.

La tercera i darrera fase d’inversions serà l’ampliació de les pistes a la zona de connexió entre Pal i Arinsal. En total es construiran, segons va recordar Molné, 20 quilòmetres esquiables. La voluntat de Setap365 és que aquests treballs arrenquin la temporada d’hivern de l’any que ve. “És difícil posar data a les obres. En qualsevol cas, volem que avancin al més ràpidament possible”, va matisar.

Les inversions de Setap365 a la Massana es finançaran en part amb recursos propis de la societat i en part subscrivint nou endeutament, que l’empresa anirà retornant gràcies als ingressos generats per les dues estacions, Soldeu-el Tarter i Pal-Arinsal, amb la venda de forfets i altres productes i serveis. “L’objectiu de les inversions és millorar les instal·lacions per poder acollir més esquiadors”, va afirmar la màxima responsable del comú.

1 Vuit milions en un nou telecadira

Setap365 ha invertit vuit milions d’euros en un nou telecadira per unir Arinsal i el port Negre. El giny és desembragable i de sis places.

2 Un projecte repartit en tres fases

En total Setap365 destinarà 30 milions d’euros en la connexió entre els dos sectors de la Massana. El projecte està repartit en tres fases.

3 Uns 20 quilòmetres esquiables més

La tercera fase de les inversions, que començarà a fer-se efectiva l’any vinent, consistirà en la connexió de Pal i Arinsal amb 20 quilòmetres de pistes noves.

Telecadira del port Negre, estació de sortida, i a dalt, la d'arribada.

tracking