El Palau de Gel tindrà uns 600.000 euros de pèrdues aquest any

La instal·lació afronta el final de la reforma i l’objectiu és que “com a màxim per Nadal” estigui operativa

Les obres de reforma del Palau de Gel finalitzaran al desembre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reforma del Palau de Gel estarà enllestida al desembre. “Si podem fer el pont de la Puríssima estaria bé pel tema del parc aquàtic i la piscina, però anem justets. Com a màxim per Nadal hauria d’estar tot obert, també la pista de gel”, va comentar el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, amb relació als terminis de les obres. La reforma té dos vessants, d’un costat, tot de millores per aconseguir reduir la factura energètica i, de l’altre, noves activitats, com ara el parc aquàtic, per guanyar en facturació. “Reduir la despesa energètica i incrementar la facturació hauria de permetre reduir com a mínim a la meitat les pèrdues actuals”, va afegir el cònsol. Aquest exercici tornaran a estar al tomb dels 600.000 euros (l’exercici passat el resultat negatiu va ser de 623.000 euros).

La fita és reduir a la meitat aquest dèficit –que assumeix el comú– en un parell d’anys. El cònsol assumeix que aconseguir una instal·lació plenament autosuficient és difícil pel fet que obre tot l’any. “Si volguéssim que fos rendible hauríem de tancar per Setmana Santa, tornar a obrir a l’agost i després tancar fins Nadal, però això no ho podem fer”, va indicar, perquè hi ha tot un vessant social al darrere amb la piscina, el gimnàs o els clubs esportius que l’utilitzen. No obstant això, la majoria comunal defensa que tots els canvis implantats han de contribuir a millorar els números. Camp va indicar que la despesa energètica ara “és importantíssima” i el cost derivat s’ha de reduir “molt” amb els treballs endegats, s’han instal·lat ja les plaques solars “i estem a punt de funcionar només amb energia pròpia elèctrica”, i s’han fet treballs d’impermeabilització i canvis de maquinària a la piscina i la pista de gel que han de permetre mantenir més la calor (a la piscina) i el fred (a la pista). Quant a l’augment de facturació, es confia en els efectes del “petit parc aquàtic”. “Crec que estem parlant d’un nou Palau de Gel, no tindrà res a veure amb l’anterior i a la vegada hi ha la gestió, que no es veu, que hi tenim Ensisa. La gestió està canviant molt i de moment estem molt contents”, va reblar el cònsol.

Encara quedarà una segona fase d’obres que ja haurà d’afrontar el nou equip comunal. “Tenim tot el que és la primera i la segona planta que no s’ha tocat res, hi ha la reforma del restaurant i del gimnàs”, va indicar Camp. Un cop finalitzi, “li quedaran al Palau 22 o 23 anys al davant per recuperar aquesta inversió i entrar en una dinàmica més actualitzada per ser atractiu”, va concloure.

1,4 MILIONS

Quant als resultats del pont tibetà, el cònsol va indicar que la previsió és que els ingressos s’assimilin als de l’any passat i, per tant, rondin els 1,4 milions d’euros. L’atracció enceta les darreres setmanes de funcionament abans no es compliqui la situació meteorològica i el cònsol va avançar que “veient com va anar el novembre passat no obrirem entre setmana” perquè no hi ha prou afluència. Camp va defensar les mesures implantades per controlar el nombre de visitants o la circulació que generen i que també han revertit en el mirador del Roc del Quer. “En cobrar el mirador tampoc hi ha massificació”, va apuntar. Han disminuït els visitants, però, a més, molts compren l’entrada integrada amb el pont tibetà i hi accedeixen amb autobús, amb la qual cosa també s’ha reduït el trànsit de cotxes. Al pont tibetà s’ha imposat, a més, un topall màxim de visitants. El mes d’agost és el període en què aquest topall es podria superar de llarg, ja que és el període amb una major demanda turística, però el nombre d’entrades es limita a 1.600 per garantir, a més, una visita de major qualitat.

1 Fase final dels treballs de reforma

Les obres de reforma del Palau estan en la fase final i per Nadal haurien de funcionar ja les novetats a la piscina i també la pista de gel.

2 Millores per fer una instal·lació eficient

La reforma ha de permetre reduir el consum energètic: s’han posat plaques solars, s’han fet treballs d’impermeabilització i s’ha canviat maquinària.

3 Les dificultats per equilibrar els comptes

L’objectiu és reduir les pèrdues econòmiques de la instal·lació, però el cònsol apunta les dificultats d’equilibrar els comptes perquè obre tot l’any.

tracking