El comú participarà en un estudi de la salut dels padrins

El projecte Aptitude ja s’ha fet a Canillo, Sant Julià i Escaldes

Signatura del conveni, ahir a la nit.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la capital s’ha afegit al projecte Aptitude, que avalua l’estat de salut de la gent gran per retardar els processos de fragilitat que poden conduir a la dependència. La corporació ha signat un conveni amb el SAAS per sumar-se a la prova pilot que s’està fent per detectar i prevenir problemes de salut entre els majors de 65 anys d’Andorra la Vella.

L’equip del servei d’Envelliment i Salut del comú, en col·laboració amb atenció primària del SAAS, està fent l’avaluació i cribratge d’un grup de persones grans per detectar situacions de fragilitat amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i promoure un envelliment actiu i saludable, segons va informar ahir la corporació. L’estudi analitza les capacitats físiques, cognitives i psicològiques dels participants en la prova i les conclusions serviran per proposar intervencions per solucionar la situació de les persones fràgils.

El cònsol major de la parròquia, David Astrié, i la directora general del SAAS, Meritxell Cosan, van signar ahir el conveni.

Des del 2019, el SAAS ha participat activament en el projecte Aptitude. A través d’estudis i accions a les parròquies de Canillo, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, el projecte ha proporcionat coneixements i bones pràctiques per

tracking