Pel·lícula per celebrar 30 anys d''Els Pastorets' lauredians

La peça audiovisual ha estat encarregada per la corporació

Presentació dels 30 anys d''Els Pastorets'.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Pastorets arriben enguany a la 30a edició. Per celebrar-ho, el departament de Cultura de Sant Julià de Lòria prepara una pel·lícula que recopila moments de les edicions ja representades, de què l’arxiu comunal reserva diverses còpies.

La cònsol menor, Mireia Codina, va explicar que el comú ha volgut “combinar tradició i tecnologia”, i va recordar que “la pandèmia no va evitar que es poguessin celebrar Els Pastorets i ara tampoc ens ho impedirà un incendi o unes obres”. En aquest sentit, la corporació va posar-se en contacte a la primavera amb un estudi de creació de continguts audiovisuals per demanar una producció que integri diferents moments de les 29 representacions celebrades fins ara.

El director creatiu de l’empresa contractada, Blit Studio, Marc Colomines, va explicar que l’equip no ha intentat “fer una pel·lícula en format convencional, sinó quelcom més immersiu perquè el públic senti que està vivint una experiència”. El repte d’incloure 29 edicions en un únic audiovisual ha estat majúscul perquè l’equip ha hagut de mirar 45 hores de gravacions, però es podrà obtenir un bon producte final gràcies al fet que sempre s’ha respectat el text original de Josep Maria Folch i Torres. Així, el format serà multipantalla i totes les edicions conviuran en una projecció que durarà prop de 50 minuts.

tracking