Comunals

Discrepàncies allunyen Concòrdia de Participa

A Canillo la formació liderada per Cerni Escalé no presentarà llista, però donarà suport a la candidatura d’Objectiu Comú

El conseller massanenc Guillem FornéFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Discrepàncies entre Concòrdia i Participa, la plataforma impulsada pel conseller Guillem Forné per arrabassar el comú de la Massana a Ciutadans Compromesos, podrien trencar l’aliança entre les dues formacions. Segons va poder saber el Diari, membres i simpatitzants del partit de Cerni Escalé de la Massana no aprovarien el pacte amb Forné pel fet que fins fa pocs mesos va formar part de la majoria comunal (des del juny és conseller “amb veu discordant”).

Tot i això, les converses entre partits continuen. A part de Concòrdia, Forné ha mantingut reunions amb el PS, SDP i Somveïns, la plataforma veïnal que ha irromput en les últimes setmanes amb l’objectiu de presentar llista a totes les parròquies.

D’altra banda, a Canillo Concòrdia no presentarà llista pròpia, però això no significa que no s’implicarà en la política de la parròquia. Molt probablement la formació donarà suport a la candidatura que surti de l’entorn d’Objectiu Comú, que en els darrers quatre anys ha estat l’oposició al cònsol major, Francesc Camp, i que al desembre s’enfrontarà a la llista demòcrata, formada per Jordi Alcobé i l’actual cònsol menor, Marc Casal.

La voluntat de Concòrdia és consolidar el creixement del partit arreu del país a poc a poc, sense comprometre els principis ideològics a canvi de fer fora DA, per dir-ho en termes col·loquials.

A Escaldes-Engordany no presentarà llista per no obstaculitzar la reelecció de Gili, mentre que a Andorra la Vella és gairebé segur el pacte amb el PS. La formació manté les aspiracions de presentar-se a Encamp, on negocia una coalició, entre d’altres, amb Agrupament Encampadà. A Ordino, Concòrdia no presentarà llista ni donarà suport, explícit o implícit, a cap candidatura que aspiri a governar el comú.

tracking