ENSENYAMENT

Propostes mediambientals al primer Consell de joves d'Andorra la Vella

Durant el curs hauran de treballar en diverses propostes de millora de la parròquia

Sessió constituent del primer Consell de Joves 2023.Comú d'Andorra la Vella/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer Consell de joves d'Andorra la Vella s'ha constituït avui, la iniciativa busca involucrar els adolescents en els projectes i accions que s'emprenen a la parròquia. D'aquesta manera s'ha ratificat la participació dels dotze escolars que representen els sis centres educatius de secundària d'Andorra la Vella i que han estat escollits pels seus companys de forma prèvia. Durant el curs 2023-2024 hauran de desenvolupar i treballar en diverses propostes de millora de la parròquia que hauran de presentar al mes de maig i posar en comú durant la sessió de debat.

La primera sessió ha servit per prendre contacte i establir les bases del que és el Consell de joves. Els consellers, en representació dels cursos de 2n d'ESO, quatrième i 9 Yers de cadascun dels sis centres d'Andorra la Vella, Col·legis Janer, Col·legi Sant Ermengol, Colegio Español Maria Moliner, British College of Andorra, Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma i el Lycée Compte de Foix, s'han presentat i han traslladat les seves intencions de treballar en millores per a la parròquia. Alhora, la sessió ha servit per poder traslladar de forma inicial les seves inquietuds al cònsol major, David Astrié, que s'han centrat, en l'àmbit mediambiental i sociocultural.

De la mateixa manera, s'ha aprovat el Reglament del Consell de joves, que recull els drets i deures dels consellers, així com el comú d'Andorra la Vella i el departament de Joventut. Establint-lo com un òrgan de consulta i participació que té per objectiu promoure la participació activa dels joves en l'àmbit comunal.

El cònsol major ha encoratjat els joves a treballar en les seves propostes i, sobretot, els ha felicitat per la seva iniciativa i decisió “per fer-se escoltar”. Ha destacat, així, que es tracta del primer Consell de joves del país i que respon a la voluntat de “promoure, respectar i garantir els Drets dels infants a participar”.

tracking