CULTURA

Àngel Calvente guanya el I Premi d'escultura urbana d'Andorra la Vella

El comú instal·larà l'obra la primavera vinent al Parc Central

Presentació del projecte guanyador del I Premi d'escultura urbana 'Pilar Riberagua' d'Andorra la VellaComú d'Andorra la Vella/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'obra 'Mira' de l'andorrà ÀngelCalventeha estat el projecte guanyador de la primera edició del Premiesculturaurbana d'Andorra la Vella PilarRiberaygua. L'objectiu ésseguirincrementant la galeria d'art a l'aire lliure del Parc Central i potenciar aquest punt de la parròquia com un enclavament cultural i epicentre d'art contemporani.

L'obra guanyadora és una reflexió del canvi necessari d'hàbits en la comunicació, amb la forta presènciadelmitjans digitals. . La peça té com a protagonistes dos infants amb la mirada clavada en un telèfon mòbil, un missatge de denúncia social, tal com ha explicat el mateix artista, i que tracta una qüestió que és motiu de reflexió en nombrosos estudis psicològics, sociològics i antropològics. "Espero que els infants quan la vegin entenguin que és molt millor jugar al parc que a través de les pantalles", ha ressaltat.

La peça mesurarà 156 x 103,5 x 90 centímetres i el materialprincipal seràla pols de marbre, amb aspecte i textura que emulen el marbre deMacael, i que presenta la mateixa resistència i duresa, tant per la seva conservació com per les inclemències meteorològiques.

Els cònsols major i menor, DavidAstriéi Miquel Canturri, han comparegut juntament amb l'artista per donar a conèixer el veredicte del certamen biennal d'escultura, que en aquesta primera edició ha rebut 8 propostes. El comú premia ÀngelCalventeamb 6.000 euros i invertirà, a més, 14.000 euros per produir-lo. La intenció és que 'Mira' s'instal·li al Parc Central la primavera vinent i se sumi a les 6 peces que conformen avui el passeig d'art.

tracking