Dia mundial contra el càncer de mama

Jornada contra el càncer de mama a la Massana

La comunicadora Pati Molné, que pateix la malaltia, insisteix en la necessitat de la detecció precoç

Classe de zumba en la jornada contra el càncer de mama a la MassanaEduard Comellas/Comú de La Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana ha organitzat durant tot el dia d'avui una jornada artística i lúdica contra el càncer de mama, amb motiu del dia mundial de la malaltia. La cònsol major, OlgaMolné, ha afirmat que "volem visibilitzar aquesta malaltia que afecta milions de dones al món. I també, els volem donar veu", motiupelqual ha cedit a la paraula a la comunicadora PatiMolné,que ha explicat la seva experiència i les seves emocions durant el tractament que està seguint.Molnéha animat a tothom a "estar molt atentes a qualsevol canvi, feu-vos controls, perquè per sort, la recerca i el tractament del càncer de mama està molt avançat", insistint en la importància de la detecció precoç tant en dones com en homes.

A més, ha encoratjat a les persones que pateixen la malaltia a fer ús dels recursos que s'ofereixen per mantenir un bonnivellemotiu.Enaquest sentit, la Massana recorda que treballa des de fa anys en un programa d'acompanyament a les persones que passen per un tractament oncològic, i en el seu estand ha mostrat els diferentsrecursosque ofereix, com el grup d'ajuda mútua, el banc de perruques o les sessions de reiki. Com a novetat, enguany s'ha incorporatzumbai dansa-moviment i teràpia, una activitat física que treballa amb la creativitat. TambéAssandcaha tingut el seu estand, per oferir informació i també per vendre les diferents polseressolidàries.

Durant el dia també s'ha organitzat una classe dezumbai dues activitats artístiques. Per una banda, l'artista OnaSaumellha fet retrats figuratius de les persones que han patit un càncer en primera persona o a través d'un familiar. A més, a la tarda s'ha confeccionat un gran mural que simbolitza la lluita contra el càncer de mama. El mural s'ha realitzat entre tots els participantsen eltaller artístic de JudithRodrigo. Cada participat ha dibuixat i pintat, amb diferents materials, allò que representa la seva lluita amb la malaltia.

tracking