El comú compra un terreny per mig milió

La parcel·la té 782,29 metres quadrats i està ubicada a la part alta de la parròquia

Sessió de consell de comú, ahir a la tarda.Comú d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir a la tarda la compra d’una parcel·la de 782,29 metres quadrats que està situada al costat del pont de la Tosca, al carrer del Barri, a l’altura de la fàbrica de la llana, i a la qual la corporació destinarà una inversió de 500.000 euros fruit d’un crèdit extraordinari i que té un preu per sota del de taxació.

Aprovat amb un unànime amb la minoria, la voluntat del comú és adaptar la zona per a ús públic, com ara un parc, un aparcament o, fins i tot, edificar-hi pisos de lloguer a preu assequible, segons va exemplificar el cònsol menor, Quim Dolsa. Alhora, la corporació mirarà de construir un vial que enllaci el barri amb la carretera de l’Obac, i així agilitzar la comunicació per a vianants i dels vehicles, una qüestió que el comú vol mitigar, ja que “és una zona densament poblada, amb carrers estrets i de difícil accés”, segons Dolsa.

La compra de la parcel·la s’emmarca dins dels objectius del mandat de la cònsol major, Rosa Gili, juntament amb Dolsa, per patrimonialitzar i dotar la parròquia de més espais urbanístics, ja que s’ubica al costat del riu Madriu i del territori Caldes, que disposa d’aigua termal. “Sempre hem pensat a estendre la revalorització de la zona antiga”, va declarar Gili. “La voluntat és ampliar el patrimoni, sobretot en les zones urbanes”, va afegir Dolsa.

Seguint aquesta línia, el comú també va aprovar ahir la donació per part d’un privat d’una parcel·la de 135 metres quadrats ubicada al costat del rec del Solà, a tocar de la carretera d’entrada a la Massana. Es tracta d’una unitat d’actuació que es va firmar el 2016 en mans de l’anterior cònsol major, Trini Marín, i que va ser cedida econòmicament, no físicament, fet que la corporació escaldenca lamenta per la impossibilitat de poder projectar-hi una obra urbanística, com ara aparcaments o immobles d’arrendament a preu assequible, segons va comentar ahir Gili.

Algunes de les altres adquisicions del comú són el terreny que dona accés a la vall del Madriu, recentment comprat a mitges amb el Govern per 825.000 euros, a banda de la parcel·la de l’antic hotel Pla, per un import de mig milió, i d’un altre terreny de 157 metres quadrats adquirit al costat del pont d’Engordany i de l’Arxiu comunal, per 240.000 euros.

REFORÇ DE TRÀMITS EN LÍNIA

Amb l’aprovació de la minoria, el comú destinarà 328.960 euros de crèdit extraordinari a la implementació d’una nova plataforma per reforçar la tramitació electrònica actual, “que té limitacions”. L’empresa encarregada de fer el projecte és T-Systems i es preveu tenir-ho enllestit el 2025, en mans del mandat vinent. El comú donarà, a més, una inversió suplementària de 20.250 euros per als costos de manteniment.

tracking