Premi

Ordino rep la distinció Best Tourism Village

El segell l'ha concedit l'Organització Mundial del Turisme a l'assemblea general celebrada aquest matí

Josep Àngel Mortés i Jordi Torres van rebre el premi 'Best Village Tourism'Comú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino ha rebut la distinció de Best Tourism Village by Unwto. El reconeixement, concedit per l'Organització Mundial del Turisme (OMT) va ser lliurat en el marc de la 25a sessió de l'assemblea general de l'òrgan, celebrada avui a la ciutat de Samarcanda, a l'Uzbekistan. La distinció s'atorga als pobles turístics que "preserven la seva cultura i les tradicions, amb la integració de la diversitat, les oportunitats i la preservació de la biodiversitat a les seves localitats", segons apunta l'executiu en nota de premsa. Govern recorda que Ordino treballava des del 2021 per rebre aquesta certificació. El segell facilitarà que la parròquia pugui crear sinergies amb la resta de localitats certificades, que es potenciï la promoció, així com facilitar l'accés a formació i a informacions d'interès turístic.

En el marc de l'acte de lliurament, el cònsol major, J. ÀngelMortés, ha destacat que Ordino és un "exemple de turisme sostenible i de responsabilitat ambiental", afegint que "és els resultats d'any de feina i planificació, on Ordino ha estat fent un bon treball en el disseny i desenvolupament delmodelde gestió turística, el seu teixit empresarial, de l'èmfasi en la sostenibilitat i la recuperació de tradicionals culturals". L'OMTha valorat els recursos naturals i culturals de la parròquia "els esforços per promoure la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental" i "molt especialment, les accions lligades a la reserva de la biosfera i l'impuls als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)". Amb tot, l'executiu concreta que l'organització ha reconegut que la parròquia "hagi aconseguit equilibrar el desenvolupament econòmic amb la conservació cultural i ambiental i això la faci un referent en turisme responsable i un "model a seguir en el panorama turístic internacional".

L'entrega de la distinció també ha comptat amb la presència del ministre de Turisme, Jordi Torres, que s'ha desplaçat a la ciutat uzbeka per prendre part al debat d'alt nivell sobre polítiques per fomentar la innovació i l'educació per a les generacions actuals i futures, on Torres ha destacat "la necessitat d'impulsar la formació continuada en l'àmbit turístic per tal que els treballadors puguin anar actualitzant-se, tenint en compte qüestions com un entorn canviant, la irrupció de les noves tecnologies o l'aposta global per un turisme sostenible". A més, el ministre s'ha trobat amb diversos dels seus homòlegs com la ministra de Turisme de Paraguai, Angie Duarte; la secretària d'Estat de Turisme d'Espanya,RosanaMurillo, i la cap de Turisme del ministeri d'Economia d'Armènia,SisianBoghossian, amb qui ha pactat explorar vies de cooperació entre Andorra i el seu país.

tracking