Consell de comú

Escaldes destina 500 mil euros a la compra d'un terreny

La parcel·la, de 785 metres quadrats, està ubicada a la part alta de la parròquia

Sessió del consell de comú d'EscaldesG.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat aquesta tarda la compra d’una parcel·la de 785 metres quadrats situada al costat del pont de la Tosca, al carrer del Barri. La corporació pagarà 500.000 euros per l’immoble fruit de l'aprovació d'un crèdit extraordinari.

El comú destaca que s'hi pot habilitar un vial que connecta amb la carretera de l'Obac per millorar la comunicació i facilitar-hi l'accés. Segons ha assenyalat el cònsol menor, Quim Dolsa, és una zona "densament poblada, amb carrers estrets i de difícil accés", i el nou espai podria servir per a fer una plaça o un parc, segons ha exemplificat.

D'altra banda, el comú ha acceptat també la donació d'un terreny de 135 metres quadrats ubicat al rec del Solà, a tocar de la carretera d'entrada a la Massana.

Reforç de l'administració electrònica

El comú ha aprovat un crèdit extraordinari de 328.960 euros per a la implementació d'una nova plataforma digital per reforçar la tramitació electrònica i que seria instal·lada a partir del mes de gener, en mans de la propera legislatura, i posada en marxa de cara al 2025. L'empresa encarregada de fer el projecte és T-Systems i, segons ha explicat Dolsa, forma part d'una de les iniciatives per a l'estalvi del paper, que ha quantificat en prop de les 900.000 còpies de què disposa la corporació, i servirà per reforçar la tramitació electrònica actual "que té limitacions".

El mandatari comunal ha assegurat que calen 12 mesos per a fer efectiu el programa i que es destinarà una inversió extra de 20.250 euros per a assumir els costos de manteniment, però aquests inclosos dins del pressupost del segon any de mandat.

tracking