Torna la Fira de la capital del 27 al 29 d'octubre amb 187 expositors

L’esdeveniment regressa al format previ a la pandèmia arran de la gran demanda de sol·licituds per participar-hi rebudes pel comú

Atrié i Canturri, ahir en la presentació de la Fira.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fira d’Andorra la Vella torna divendres, dissabte i diumenge 27, 28 i 29 d’octubre amb 187 expositors, 17 més que l’any passat, i uns 1.500 professionals acreditats. La 44a edició de la mostra se celebrarà a l’envelat que s’està adequant a l’aparcament del Parc Central, de 8.250 metres quadrats, així com als espais adjacents. En total, l’extensió de la Fira serà de 10.000 metres quadrats.

L’esdeveniment torna al format previ a la pandèmia arran de la gran demanda d’espais per participar-hi que ha rebut el comú. El cònsol major, David Astrié, va explicar ahir al matí en roda de premsa que les inscripcions per participar en la mostra van esgotar-se en un mes, fet que demostra que “el sector empresarial continua confiant en la Fira”.

Com cada any, l’automòbil tornarà a tenir un pes important a la mostra. Hi haurà un total de 13 concessionaris, que ocuparan la meitat de la superfície de l’envelat.

L’estand del comú, per la seva part, disposarà d’un panell interactiu que mostrarà la transformació que ha viscut la parròquia en els últims quatre anys, incloent-hi els projectes de regeneració urbana i les propostes culturals per dinamitzar els barris.

La mostra també destinarà un apartat destacat als productors agrícoles i artesans. La majoria seran del país, però n’hi haurà alguns de França. En total n’hi haurà 26, que disposaran d’un espai diferenciat a l’envelat. Al voltant del Parc Central, a l’exterior, hi haurà una cinquantena d’expositors amb activitats per als més petits, mentre que al llarg del passeig hi haurà més parades d’artesania i alimentació.

L’escenari de la fira d’associacions, situat a l’exterior, serà l’epicentre de les activitats durant tot el cap de setmana. S’hi faran una vintena d’actuacions i exhibicions folklòriques, esportives i culturals. Unes quaranta associacions de la parròquia i d’arreu del país ja han confirmat que participaran en la Fira.

La inauguració de la mostra tindrà lloc divendres 27 d’octubre a les deu del matí. L’espai obrirà dissabte i diumenge a les onze del matí i estarà en marxa fins a les nou i les vuit del vespre, respectivament. Divendres tancarà a les nou. L’aparcament reobrirà divendres 3 de novembre vinent.

D’altra banda, cal recordar que el primer dia de la mostra coincidirà amb la tradicional Fira del bestiar, que es farà, com cada any, a l’aparcament de Prada Casadet, davant de l’edifici administratiu del Govern. L’entrega de premis tindrà lloc a les onze del matí, va confirmar ahir el cònsol major.

EL CÒNSOL MAJOR REIVINDICA EL MULTIFUNCIONAL

Astrié va recalcar la importància que el país, i no tan sols la parròquia d’Andorra la Vella, disposi del multifuncional. El cònsol major va apuntar que d’aquí a “dos o tres anys” l’aparcament del Parc Central, llogat pels propietaris privats dels terrenys al comú, podria haver de tancar per construir-hi pisos. El mandatari també va recordar que l’organització de la Fira costa cada vegada més al comú (aquest any la partida que s’hi destinarà és d’uns 600.000 euros) arran de l’encariment dels treballs de muntatge de la carpa. Astrié també va assenyalar que la corporació deixa d’ingressar uns 130.000 euros per cada mes que ha de tancar l’aparcament.

tracking