El comú considera que la fase “crítica” de la falta d'aigua “ja l'hem passat”

El comú aposta per allargar encara uns dies més mesures restrictives en el consum d’aigua, fins que millori la situació

Cisterna Aigua massana dipòsitComú Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Crec que el punt crític l’hem passat, ja que ha estat un cap de setmana amb una gran afluència de visitants, i esperem que ara a poc a poc es vagin recuperant els dipòsits d’aigua.” Aquesta és l’anàlisi de la situació que feia ahir al matí la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, en relació amb la situació de la parròquia com a conseqüència de la sequera. Sansa va indicar que el dipòisit de Grau Roig, que abasteix a un 80% de la parròquia, ha passat del 35% de la seva capacitat total que registrava dissabte a un 30% ahir diumenge.

Per aquesta raó es mantenen encara les mesures restrictives que va posar en marxa la corporació comunal, a l’espera que la situació pugui millorar. “Hem perdut un 5% però esperem que ara que marxa molta gent es pugui recuperar aquest dipòsit”, va manifestar la cònsol menor, que troba que “per prudència” les mesures que s’han adoptat han de continuar almenys uns dies, “a veure si plou i de seguida que puguem les anul·larem”. Tot i això la mandatària massanenca deixava també oberta la possibilitat de prendre més mesures restrictives en el consum si així es requereix en un moment donat.

Sansa va agrair la col·laboració dels ciutadans i respecte a la resta de comuns va afirmar que “han respost molt bé perquè hem rebut trucades en què ens deien que si necessitàvem aigua no hi havia cap problema”. A més, la cònsol menor veu bé que es faci un protocol, tal com han parlat els tècnics dels comuns, amb les possibles actuacions en cas de sequera. “És una cosa positiva perquè no sabem el futur que ens espera”, va afegir la cònsol menor, que també es va mostrar a favor d’interconnectar les paròquies, “si això és possible”, perquè no falti l’aigua en cap d’elles.

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, també es va referir ahir a l’actual sequera, manifestant que “a dia d’avui, i agafat amb cautela, els rius tenen la meitat del cabal que l’any passat”, tot i que el nivell de les aigües subterrànies és millor ara que a l’abril d’aquest any, quan es va produir el desgel. Casal va indicar també que Andorra Recerca + Innovació treballa per disposar de dades fiables sobre l’aigua disponible en cada moment i poder prendre mesures en funció de la situació. D’altra banda, les estacions tenen ja les basses per fer neu a l’hivern.

Les mesures restrictives continuaran uns dies més

tracking