El comú adjudicarà la setmana vinent el projecte dels pisos de lloguer assequible

El bloc de Santa Coloma permetrà posar al mercat una quarantena de pisos a preu regulat en el proper mandat

La parcel·la a mig construir on es faran els pisos del Cedre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d’Andorra la Vella aprovarà la setmana que ve el concurs per a l’adjudicació del projecte i la direcció d’obra dels pisos de lloguer a preu assequible del Cedre. La corporació vol tirar endavant la construcció d’un bloc residencial que permetrà posar al mercat una quarantena de pisos a preu regulat per a famílies de la capital.

El comú ja ha reservat una partida per al finançament del projecte arquitectònic i la primera fase de les obres, segons va explicar en declaracions al Diari el cònsol major, David Astrié. L’edifici del Cedre podria enllestir-se durant el proper mandat, ja que té l’estructura bastida i, per tant, se’n podran reduir els terminis de construcció. Inicialment el comú tenia la intenció de concessionar l’edificació i gestió de l’immoble a una empresa, però fa uns mesos va decidir que assumiria el projecte després que el concurs quedés desert per manca d’ofertes presentades. La inversió necessària per construir l’edifici es calcula en 4,5 milions d’euros.

D’altra banda, Astrié va informar que el comú disposarà en el proper mandat de l’altre terreny, en aquest cas a Ciutat de Valls, on podria construir-se un edifici d’una quarantena de pisos i amb unes quatre plantes d’aparcament. El cònsol major va explicar que la corporació rebrà el terreny gràcies a la cessió urbanística un cop la propietat desenvolupi el pla parcial d’aquesta unitat d’actuació. La recepció del terreny serà possible arran d’una modificació urbanística ja aprovada pels tècnics del comú i del Govern que ha reduït l’amplada del vial.

Astrié va celebrar que el terreny no només sigui apte per construir-hi un bloc d’habitatges de lloguer a preu assequible, sinó també que inclogui un aparcament. “Ciutat de Valls”, va recordar el cònsol, “és una zona amb necessitat de places d’estacionament”. El mandatari no va posar dates per a l’inici de les obres, però va apuntar que la cessió del terreny es farà properament. “El comú ja disposarà d’aquesta parcel·la a Ciutat de Valls en la legislatura 2024-2027”, va afirmar.

El cònsol també va assegurar, finalment, que la voluntat de la corporació actual és mantenir les condicions d’accés als pisos que ja van anunciar-se fa uns mesos. Així doncs, els ciutadans que omplin la sol·licitud per anar-hi a viure hauran d’haver estat censats a la parròquia com a mínim durant 15 anys no necessàriament consecutius i que es computaran a partir de la majoria d’edat. A més, no podran ser titulars de cap habitatge i hauran d’acreditar uns ingressos bruts d’entre 1 i 1,5 del llindar econòmic de cohesió social (LECS), valorats per unitat familiar. Un nivell de revinguts que la corporació considera necessari per poder garantir el pagament regular del lloguer i, per tant, mantenir el projecte en el futur.

Astrié va afirmar que els preus de lloguer dels pisos seran de 580 euros mensuals per als habitatges de dues habitacions i de 700 per als de tres. El cònsol va recalcar que aquesta xifra no es modificarà i que s’aplicarà tant al bloc de Santa Coloma com al de Ciutat de Valls.

tracking