UL reclama l'1 i 2 de la llista electoral en una possible coalició

Majoral defensa les condicions de la formació amb l’obra de govern dels últims quatre anys i la presència històrica del grup a la parròquia

Els cònsols Majoral i Codina, en un acte públic.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va reiterar ahir en una conversa amb el Diari que Unió Laurediana (UL) “ha de tenir l’1 i el 2” de la llista per a les eleccions comunals vinents si arriba a un acord per presentar-s’hi conjuntament amb una altra formació. Els candidats serien, segons va ratificar l’assemblea d’UL fa just un mes, els mateixos que fa quatre anys: Majoral i la cònsol menor, Mireia Codina.

Majoral va defensar aquesta posició amb dos arguments: l’experiència de govern dels dos candidats al capdavant del comú lauredià i la presència històrica del partit en la política de la parròquia. “Excepte una vegada, sempre que UL s’ha presentat a les eleccions les ha guanyat”, va destacar el mandatari.

El màxim responsable del comú va assenyalar, en aquest sentit, que el principal punt fort de la candidatura d’UL als comicis del 17 de desembre serà la feina feta per la majoria comunal en els últims quatre anys. “Hem donat al comú tot el que ha calgut i més, traient temps de la nostra vida personal. Hem treballat cada dia per fer-ho possible”, va afirmar. Majoral espera que els ciutadans reconeguin aquest esforç el dia de les eleccions.

Una de les forces polítiques amb què és més probable que UL arribi a un acord electoral és Demòcrates. Preguntat per com van les converses amb aquesta formació, el cònsol major lauredià va assegurar que de moment UL manté un “diàleg obert” amb diversos partits i que no hi ha cap acord tancat per formar una candidatura conjunta. “En política tot pot canviar ràpidament. El Josep Pintat em va dir una vegada que un dia en política és una eternitat, i amb els anys m’he adonat que té raó”, va afegir. Caldrà veure si Demòcrates accepta les condicions d’UL.

Encara que l’escenari és obert, tot sembla indicar que les eleccions comunals a Sant Julià seran un enfrontament entre dues candidatures: la formada per UL i Demòcrates, d’una banda, i la coalició entre Desperta Laurèdia-Concòrdia i el Partit Socialdemòcrata, de l’altra.

Si els resultats de les eleccions nacionals de l’abril i els de les comunals del desembre del 2019 ens poden indicar per on podrien anar els trets, la lluita entre aquests dos espais polítics serà aferrissada. A les comunals de fa quatre anys, UL va imposar-se amb el 48,58% dels vots (1.159 en termes absoluts), seguit de prop per Desperta Laurèdia, amb el 40,65% (970) i, molt més de lluny, per Units pel Canvi, amb el 10,77% (257).

A les darreres nacionals, en què UL no va presentar-se, Desperta Laurèdia-Concòrdia va imposar-se clarament a la llista parroquial amb el 40,06% dels vots (1.130 en termes absoluts), mentre que l’aliança de DA amb L’A va recollir el 26,83% dels suports (757), el PS i SDP, el 19,07% (538), i Andorra Endavant, el 14,04% (396).

tracking