La Massana veda el rec per manca d'aigua al dipòsit de Grau Roig

La corporació demana als privats que en racionalitzin al màxim el consum

Un home bevent aigua d'una font en plena onada de calor.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana va informar ahir que a causa de les altes temperatures i l’allargament del període de sequera que està afectant greument les reserves del dipòsit d’aigua de Grau Roig, situat dins delparc naturaldelComapedrosa,ha decidit prohibir el rec amb aigua que provingui de la xarxa comunal. La corporació durant els darrers dies hapreparatamb urgència un pla amb mesures per aplicar en cas que el dipòsit arribi a un percentatgequeno garanteixi la distribució d’aigua.

El pla inclou tres nivellsenfunció de la gravetat de la sequera i l’impacte de la manca d’aigua en el volum del dipòsit. El comú confirma que en aquests moments el dipòsit es troba entre un 25% i el 40% de la seva capacitat. “Això significa que de moment es garanteix el subministrament d’aigua, però que ja cal aplicar mesures per evitar que aquest continuï baixant i permetre la seva recuperació”, va afirmar la cònsol menor, Eva Sansa, en un comunicat. Per tant, a banda de les mesures que ja aplica el comú des de fa dies, ara es fa una crida perquè “els ciutadans racionalitzin al màxim el consum d’aigua i entre tots evitem una situació que obligui a dur a terme mesures més restrictives”, va recalcar la cònsol menor.

Una de les primeres mesures que ha pres el comú és prohibir els recs amb aigua provinent de la xarxa pública. Alhora, també demana als ciutadans que no facin servir aigua de l’aixeta per rentar el vehicle ni per a cap altre ús que comporti una despesa excessiva. El comú va recordar que aquestes mesures són a curt termini i va demanar que s’ajorni qualsevol consum rellevant d’aigua que no sigui estrictament necessari i, per tant, pugui esperar uns dies.

D’altra banda, el comú va informar que la setmana passada va posar en marxa una campanya de control dels consums excessius d’aigua dels privats. Si es detecta un consum desmesurat s’avisa la propietat perquè revisi les canonades per si hi ha una possible fuita. En cas negatiu els demana que redueixin el consum. De la mateixa manera, el comú ha adoptat mesures d’estalvi d’aigua, com tancar les diferents fonts i regar únicament a les zones on es pot utilitzar l’aigua del freàtic (parc del Prat Gran i Santa Caterina). De forma paral·lela, s’està intensificant el pla de millora de la xarxa d’aigua, amb l’anàlisi de possibles captacions.

tracking