Cap de setmana de dansa i cultura tradicionals a la parròquia

L’Esbart Valls del Nord inaugura avui el Contradans amb una cercavila pel poble

Espectacle del Contradans de l'any passat.COMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça de la Closa d’Ordino acollirà avui a la tarda la inauguració delContradans, el festival de dansa i cultura tradicional. Durant tot el cap de setmana Ordino serà el centre neuràlgic de la dansa i la cultura popular amb propostes que segueixen “la filosofia del certamen mostrant l’evolució a la contemporània des de les arrels”, segons va indicar l’Esbart Valls del Nord en nota de premsa.

El cos de dansa i la secció de veterans de l’entitat interpretarà La Rumba i Pa amb oli i El Bruc, respectivament, abans de donar pas als parlaments inaugurals, a càrrec de la cònsol menor d’Ordino, EvaChoy, el conseller de Cultura de la Massana, GuillemForné, i la presidenta de l’Esbart Valls del Nord, Meritxell Rabadà. A continuació s’iniciarà una cercavila pels carrers d’Ordino amb bestiari festiu i els capgrossos de les diferents parròquies, acompanyats musicalment pels grallers i tabalers dels Castellers d’Andorra.

El mercat artesanal obrirà a les cinc de la tarda amb un total de quinze parades d’artesans repartides entre el carrer Major, els jardins de Casa Rossell i la sala la Buna. A més, durant el cap de setmana s’oferiran 14 tallers per mostrar la feina feta pels artesans i com han hagut d’evolucionar per adaptar-se als nous temps. Entre les activitats hi ha l’elaboració de càntirs contemporanis, ornaments de Nadal fets amb vímet, tallers de vitralls, d’espardenyeria, d’estampació amb tints vegetals, miniatures de pedra seca o instruments tradicionals.

Per participaren elstallers cal fer reserva prèvia al 645 130 i, tot i que la majoria ja estan plens, se’n pot consultar la disponibilitat al web de l’Esbart Valls del Nord, on també es pot donar un cop d’ull a la programació d’activitats que tindran lloc durant tot el cap de setmana a Ordino.

tracking