La minoria lamenta que el comú avanci els diners del CAP a Govern

El conveni per l’equipament inclou una clàusula que permet a l’executiu no pagar 550.000 euros fins al 2027

L'estructura del nou CAP de Canillo.Comú de Canillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup de la minoria al comú de Canillo va criticar ahir que el conveni amb el Govern per a la construcció del nou centre d’atenció primària (CAP) permeti a l’executiu de pagar 550.000 euros de la seva part de les obres fins al31 de desembredel 2027. El conseller d’Objectiu Comú, Albert Torres, va lamentar en el consell sabut celebrat a la tarda aquesta clàusula del conveni i va assenyalar: “El comú de Canillo no és un banc. Tampoc és la seva feina finançar el Govern.”

La consellera Dolors Cabot, per la seva part, va alertar que, si s’activa la clàusula, el comú no podrà disposar de mig milió d’euros en la legislatura vinent, ja que els diners els hauria d’avançar la corporació canillenca a la constructora. El cònsol menor, Marc Casal, va recalcar que l’acord s’emmarca en les bones relacions amb l’executiu i va destacar que el que compta és que l’equipament s’inaugurarà el segon trimestre del 2024. “El més important és que els ciutadans de Canilllo tindran un nou CAP l’any que ve”, va afirmar. Aquest punt de l’acord va provocar una discussió entre els membres de la majoria i la minoria, que van votar-hi en contra.

Els treballs de construcció del CAP i la reforma de la plaça del Prat del Riu tindran un cost total de poc més de dos milions d’euros, dels quals 650.000 els haurà de pagar el Govern, segons els termes del conveni. D’aquests, l’executiu haurà d’entregar-ne 100.000 a l’adjudicatària un cop hagin acabat les obres, mentre que la resta podrà ser fraccionada fins al 2027. En aquest cas, el comú haurà d’abonar la diferència a la constructora. El cost de construcció del CAP és d’1,4 milions d’euros, mentre que la reforma de la plaça i les graderies suposaran una inversió de 600.000 euros.

L’acord també fixa altres pactes que han de complir les parts, com ara els terminis d’execució de les obres i la cessió de l’ús de l’espai per a finalitats assistencials i sanitàries del nou CAP. A més, el conveni preveu que, en cas que en el futur l’executiu decidís desplaçar el centre sanitari en una altra ubicació, l’ús de l’equipament es retornaria al comú. El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, el ministre de Territori i Urbanisme, Raül Ferré, i la ministra de Salut, Helena Mas, signaran pròximament el conveni.

tracking