Pla de xoc contra el malbaratament de l'aigua a la Massana

Les reserves en els dipòsits de la parròquia es troben entre el 55% i el 65%

Imatge de la població de la Massana.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana ha refermat la necessitat de fer un ús racional de l’aigua davant les altes temperatures i la sequera. Tot i que en aquests moments se’n pot garantir el subministrament (ja que la capacitat dels dipòsits oscil·la entre el 55% i el 65%) és indispensable que el consum d’aigua sigui responsable i no es malbarati, assenyalen des de la corporació.

Diferents accions portades a terme pel pla de xoc de la xarxa d’aigua estan fent que la situació millori. La detecció i reparació de fuites ha estat la primera acció del pla de xoc per millorar l’eficiència de la xarxa d’aigua que es va elaborar l’any passat, després de fer una diagnosi sobre els recursos hídrics. Gràcies a aquesta intervenció s’han pogut reparar set fuites i s’han deixat de perdre 40.000 litres d’aigua al dia. A més, s’han detectat alguns punts que cal anar controlant. En aquests moments s’està fent l’aixecament topogràfic de la xarxa amb l’objectiu de marcar sectors i gestionar-la més eficientment. S’ha destinat una partida d’1,4 milions d’euros a aquest pla de xoc. D’altra banda, s’ha fet la rehabilitació del dipòsit del Puiol del Piu per millorar la impermeabilització, les canonades i el perímetre de protecció.

El canvi climàtic ha provocat una disminució de l’acumulació de neu els darrers hiverns, un desgel abans d’hora i una disminució de les precipitacions. Això fa que l’aigua que arriba a les fonts es redueixi. Per tant, és imprescindible adoptar mesures per a l’estalvi. El més important és racionalitzar-ne el consum i no malbaratar-la. Des dels comuns es treballa en una campanya per optimitzar l’ús de l’aigua potable.

Durant la primavera, ja es va pronosticar un estiu amb sequera i per això des dels comuns es va començar a treballar en una campanya per conscienciar de l’ús racional de l’aigua.

tracking